Kuvittaja Petra Heikkilälle Adventure -palkinto

21.4.2015

Adventure -palkinto

Raumalla Pertsa ja Kilu -päivillä jaetaan kuvittajille tarkoitettu Adventure -palkinto. Adventure -palkinnon tarkoituksena on korostaa kuvittajien työn ja kuvituksen merkitystä kirjojen tarinoissa. Kuvat antavat tekstille uusia ulottuvuuksia ja vahvistavat tarinan vaikuttavuutta.

Adventure -palkinnon saaja on tänä vuonna kuvittaja Petra Heikkilä Tampereelta. Petra Heikkilä on syntynyt Forssassa. Hän on Taideteollisesta korkeakoulusta 2008 valmistunut taiteen maisteri, joka uransa aikana on toiminut myös opetustehtävissä. Petra Heikkilän töitä on ollut näyttelyissä mm. Taideteollisessa korkeakoulussa ja Taidekeskus Artsportissa. Hän on julkaissut monia lastenkirjoja, joiden tekstit ja kuvat ovat hänen omiaan. Näistä mainittakoon esimerkiksi Kimurantti juttu (WSOY 2005), Lokin lokiikka (Lasten Keskus 2005), Makin makiikka (Lasten Keskus 2007 ja Pikku Nunuun löytöretki (Lasten Keskus 2010). Uusin teos on Onnen avaimet vuodelta 2014 (Vankilamuseo).

Kuvittaja Petra Heikkilän taidokas,herkkä ja empaattinen kuvitus antavat kirjojen teksteille uusia ulottuvuuksia. Petra Heikkilän kirjojen tekstit ja kuvat muodostavat hienon ja toimivan kokonaisuuden, joiden avulla lukija voi  kokea erilaisia tunteita tai matkustaa mielikuvituksen maailmassa moniin seikkailuihin