Kirjallinen matinea Veikko Huovisen 90 –vuotissyntymäpäivän kunniaksi

Aika: 13.5.2017 klo 16
Paikka: Sampolan kirjasto, Sammonkatu 2, 33540 Tampere

Kirjallinen matinea Veikko Huovisen 90 –vuotissyntymäpäivän kunniaksi järjestetään Sampolan kirjastossa 13.5.2017 klo 16

Ohjelma: 

  • Tamperelaisnäyttelijät Emilia Pokkinen, Ahti Jokinen ja Pekka "Pablo" Seppä esittävät katkelmia Veikko Huovisen teoksista: Hirri, Havukka-ahon ajattelija, Ronttosaurus, Kuikka, Koirankynnen leikkaaja, Ihmisten puheet, Rasvamaksa, Kasinomies Tom, Lentsu, Puukansan tarina, Lampaansyöjät, Hamsterit ja Lemmikkieläin.
  • Aiheeseen sopivaa musiikkia esittää Anssi Tikanmäen kvartetti matinean alussa, tekstien lomassa sekä päätökseksi. Valtaosa kuultavista sävellyksistä ovat Anssi Tikanmäen sarjasta "Kuvia Suomesta".
  • Ennen matinean alkua sekä puolen tunnin mittaisella väliajalla yleisö voi tutustua Sampolan avaraan aulaan pystytettyyn näyttelyyn. Erityisesti voi mainita Kainuun museolta saadut 14 suurikokoista julistetta, jotka esittelevät kuvin ja sanoin Veikko Huovisen elämää ja tuotantoa.
  • Väliajalla yleisö voi nauttia myös kahvilan palveluista. Tilaisuus kestää väliaikoineen noin kaksi tuntia ja siihen on vapaa pääsy.

Veikko Huovisen syntymäpäivä on 7.5.1927. Ihan tarkalleen 90 vuotta myöhemmäksi päiväksi emme saaneet juhlamatineaa järjestetyksi, mutta:

Tervetuloa lauantaina 13.5. klo 16.00 Tampereen Sampolaan nauttimaan Huovisen sanataiteesta ja Anssi Tikanmäen musiikista!