Armas J. Pulla

Perustettu 2003

Kotipaikka Vihti

Jäsenmäärä 55

 

www.ajpseura.suntuubi.com

Jees, vatsan muistelmia

 

Tällaista ruokakirjaa on kaivattu äidin lihapullia muistelevien keskuudessa! Lihapullat ovat asia erikseen, eikä niitä voi reseptiksi tehdä, sillä hyvä ruoka syntyy rakkaudesta.

Rakkaudestaan ruokaan kirjailija Armas J. Pulla kertoo eri maiden herkullisista ruokakulttuureista kirjailijoiden ja taiteilijoiden kautta Vatsan muistelmia -teoksessaan (Kustannusosakeyhtiö Otava 1970). Pulla oli itsekin kulinaristi ja julkaisi useita ruoka-aiheisia teoksia.

Vatsan muistelmia -teos on saanut uuden muodon nimellä Jees, vatsan muistelmia, jossa on lyhennetty Armas J. Pullan ruokahistorian tekstejä. Reseptit ovat selkeitä ja osin kuvitettuja.

Nykypäivän ihmiselle kirja avaa tutun makumaailman vuosikymmenten taakse taustakertomuksin ryyditettynä. Konstailemattomat erilaisten kulttuurien ruoat tarjoavat ehtymättömiä makuelämyksiä kunkin mieltymysten mukaan ja maistuvat tosi-tv-sukupolvellekin.

Kirjailija Armas J. Pulla (1904–1981) tunnetaan monipuolisena, laaja-alaisesti sivistyneenä kirjailijana, jolla oli taito esittää asiansa kiinnostavasti ja humoristisesti. Varsinkin hänen ruokaan liittyvät tekstinsä ovat yhä ajankohtaisia ja tarjoavat virkistävän näkemyksen ruokakulttuuriin myös Jees, vatsan muistelmia -teoksessa.

Jees, vatsan muistelmia julkaistaan Armas J. Pulla -seuran 10-vuotisjuhlavuoden 2013 kunniaksi. Kirja on kooltaan B5, kierrelankasidottu ja laajuudeltaan 80 sivua. Hinta on 29 euroa + toimituskulut.

Maksu suoritetaan etukäteen seuran tilille, jonka tiedot annetaan tilauksen yhteydessä.

Tilaukset: Armas J. Pulla -seura ry:n sihteerille sisko.vuorenmaa@taloverkot.fi tai puhelimitse 050 5465 944.

 

 

Kirjasta Taisto Ahtola juttutuulella, toim. Marja Helanen-Ahtola