Maa on syntinen laulu uusintapainoksena

2.10.2013

Timo K. Mukan esikoisteos Maa on syntinen laulu ilmestyy uusintapainoksena Gummerukselta. Timo K. Mukka -seura järjestää teoksen vastaanottotilaisuuden Rovaniemen Suomalaisessa Kirjakaupassa lauantaina 5.10. Tilaisuus alkaa klo 11.30 ja kestää noin tunnin.

 

Maa on syntinen laulu -romaanin ilmestymisvuodesta 1964 lähtien vuoteen 1982 teoksesta on otettu 11 painosta, joiden lisäksi julkaistiin vuonna 2004 yhteisnide Tabun kanssa, kun oli kulunut 60 vuotta kirjailijan syntymästä. Ensi vuonna kirjailijan syntymästä on 70 vuotta ja esikoisteoksen ilmestymisestä 50 vuotta. Paikkansa pitää vanha sanonta: aika seuloo klassikot.

Paitsi lukijoita on Mukan tuotanto kiinnostanut myös kirjallisuuden tutkijoita. Lukuisat pro gradu -tutkielmat sekä lisensiaatintyö todistavat siitä. Mukan tuotantoon perustuvia väitöskirjoja on jo kaksi, Leena Mäkelä-Marttisen ja Elina Armisen. Kolmas, Toni Lahtisen väitöstutkimus, esitetään marraskuussa Tampereen yliopistossa.

Mukan jäämistöstä on toimitettu ja julkaistu kokoelma kaunokirjallista aineistoa ja lehtikirjoituksia (2010) sekä kirjekokoelma (2012).