Laivakello -palkinto kirjailija Hannele Huoville

21.4.2015

Laivakello -palkinto

Pertsa ja Kilu -päivillä jaetaan joka vuosi suomalaiselle lasten/nuortenkirjailijalle tunnustuspalkinto, joka on nimetty Laivakello -palkinnoksi. Palkinto myönnetään ansiokkaasta kirjallisesta työstä tai kannustuksena nuorelle lupaavalle kirjailijalle.

Tänä vuonna Väinö Riikkilä Seuran johtokunta päätti myöntää Laivakello -palkinnon kirjailija Hannele Huoville. Hannele Huovi on syntynyt Kotkassa ja asuu tällä hetkellä Keuruulla. Hän on erittäin ansioitunut suomalainen kirjailija, joka tunnetaan parhaiten lasten- ja nuortenkirjailijana. Hänen ensimmäinen nuortenkirjansa, Madonna, julkaistiin vuonna 1986. Hannele Huovin tuotannon tunnusomaisia piirteitä ovat rakkaus elämään ja sen yksityiskohtiin ja taito kuunnella ja nähdä luontoa.

Hannele Huovi on palkittu lukuisilla palkinnoilla ja tunnustuksilla. Muun muassa Pro Finlandia -mitalilla.

Lasten- ja nuortenkirjojen lisäksi Hannele Huovi on kirjoittanut myös oppikirjoja sekä julkaissut aikuisten romaaneja, novellikokoelmia sekä runoteoksia.

Yhteistyö Soili Perkiön kanssa on tuottanut monia ihania lastenlauluja. Muumiperheen lauluretki -albumista Hannele Huovi ja Soili Perkiö saivat vuoden Lastenlevy -tunnustuksen vuonna 2014.