Kummaa ääntä pimeydessä tarjoaa jännitystä Kouvolasta

11.6.2015

Kummaa ääntä pimeydessä tarjoaa jännitystä Kouvolasta

 

Kouvolan Dekkaripäivät avasi viime talvena kouvolalaisille nuorille suunnatun kirjoituskilpailun, jonka satona julkaistiin kesäkuussa dekkaripäivillä Kummaa ääntä pimeydessä -teos. Kirjan sivuille ylsi 28 parasta kirjoitusta ja kirjoittajaa.

 

Kouvolan nuorten kirjoittamat rikostarinat sijoittuvat sääntöjen mukaisesti Kouvolan alueelle. Isoimmat keskukset Kouvola ja Kuusankoski ovat keskeisellä sijalla, mutta rikoksia on sijoitettu myös muualle, kuten Myllykoskelle, Jaalaan ja Elimäellekin. Tapahtumapaikkoina kertomuksissa vilahtelevat mm. Kouvolan asema, Tykkimäki ja Kymijoen rantamat.

 

Kirjoituksissa kuvataan ryöstöjä, tappoja, murhia ja yksi raiskaus. Monessa kirjoituksessa asiaa tutkii poliisi, mutta myös yksityisetsivät ovat liikkeellä. Jopa tavalliset maallikotkin intoutuvat novelleissa tutkijoiksi. Nuoret ovat yleensä päärooleissa, mutta taustalla vilahtelee usein muu kotiväki.

 

Rakenteeltaan kirjoitukset ovat napakoita. Alussa mennään suoraan asiaan, tapausta käsitellään ja lopussa asia selviää. Tarinat etenevät loogisesti eteenpäin, eikä niissä yleensä ole ylimääräisiä sivuhenkilöitä. 

 

Kirjan on kustantanut Kouvolan kaupunki. Toimittajat ovat Ritva Sorvali ja Maritta Naumanen. Kirjan kannen kuvituksen on tehnyt Kyamkin graafisen muotoilun opiskelija Laura Olli harjoittelutyönään.

 

Kirja on lainattavissa sekä myös myynnissä kaikissa Kouvolan kirjastopisteissä.

Tuija Hanski

kirjastonhoitaja

puh. 020 615 4271, tuija.hanski(at)kouvola.fi

 

Kouvolan kaupunki • Hyvinvointipalvelut

Kouvolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

Salpausselänkatu 33 • PL 33, 45101 Kouvola

www.kouvola.fiwww.kyyti.fi