Timo Määttä, vuoden vaikuttaja

20.12.2016

20.12.2016
Pietari Päivärinta -seura palkitsi vuoden vaikuttajan

Pietari Päivärinta -seura on nimennyt vuoden ylivieskalaiseksi vaikuttajaksi kirkkoherra Timo Määtän. Määttä on toiminut Ylivieskan seurakunnan kirkkoherrana 20 vuotta, vuodesta 1996. Vuoden vaikuttajaksi hänet valittiin toiminnastaan seurakuntalaisten ja kaikkien kaupunkilaisten keskuudessa Ylivieskan kirkon tuhopolton jälkeen.

Määttä on eri vaiheissa avoimesti ja rakentavasti tiedottanut kirkon palosta ja sen jälkeisistä suunnitelmista. Hänen asenteensa on ollut toiveikas ja eteenpäin katsova alkaen jo savuavan kirkon raunioilla pidetystä pääsiäisyön messusta.

Omalla esimerkillään Määttä on auttanut myös ylivieskalaisia katsomaan tulevaisuuteen. Hyvin pian kirkkopalon jälkeen alettiinkin suunnitella uuden kirkon rakentamista ja siihen tarvittavaa varainkeruuta. Määtän itse oli tarkoitus jäädä eläkkeelle ensi vuonna, mutta hän jatkaa virassaan ainakin vuoden 2018 alkuun.

Ylivieskan palanut kirkko oli myös Pietari Päivärinnan kotikirkko, jossa tämä toimi lukkarina vuodesta 1868 kuolemaansa eli vuoteen 1913 saakka. Kirkon raunioiden kupeessa sijaitsee myös Päivärinnan hautamuistomerkki.

Pietari Päivärinta -seura valitsi vuoden vaikuttajan 19. kerran. Seura valitsee vuosittain henkilön tai tahon, joka on vaikuttanut myönteisesti Ylivieskan kehitykseen tai muutoin ansaitsee palkinnon toiminnallaan.