Joel Lehtosen seuran kirjallisuusseminaari 26.11.2023 Riihisaaressa

Aika: 25.10.-31.12.2023
Paikka: Savonlinna, Riihisaari

JOEL LEHTOSEN SEURA RY                                                                                 TIEDOTE 23.10.2023

 

Joel Lehtosen seuran kirjallisuusseminaari 26.11.2023 Riihisaaressa

 

Joel Lehtonen ja Viron kirjailijaystävät

 

Joel Lehtosen seura juhlistaa joka toinen vuosi nimikkokirjailijaansa seminaarilla, joka ajoittuu Lehtosen marraskuisen syntymäpäivän tienoille. Seminaarin tämän vuoden teemaksi on valittu Lehtosen kirjalliset suhteet Viroon, ja siinä käsitellään virolaista kirjallisuutta laajemminkin. Seminaarin ajankohta on sunnuntai 26.11. klo 14:00-16:30 Riihisaaren museolla ja se sisältää kahvitauon.

 

Seura saa vieraakseen Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtajan Ville Hytösen, joka on jo usean vuoden ajan asunut Virossa. Monipuolisesti lahjakas verbaalikko ja Viro-tutkija Ville Hytönen (s.1982) on lukuisilla kirjallisuuspalkintoehdokkuuksilla huomioitu kirjailija. Hytösen tuotanto pitää sisällään romaaneja, lyriikkaa, tietokirjallisuutta, lastenkirjoja ja radioteoksia. Hytösen seminaariesityksen aihe on: Yleisestä höpinästä eli virolainen kirjallisuuskritiikki suhteessa suomalaiseen.

 

Toisena vieraana kuullaan lappeenrantalaista suomentajaa Jouko Väisästä, joka kertoo suhteestaan Lehtosen tuotantoon lukijana ja työstään virolaisen kirjallisuuden kääntäjänä. Väisänen on pitkän linjan kirjallisuusmies. Hänen esityksensä otsikko on: Hajamietteitä Joel Lehtosesta - ja vähän muustakin.

 

Seminaarin Viro-teeman alustaa Lehtosta tutkinut seuran hallituksen jäsen Jaana Muhonen esittelemällä Lehtosen suhdetta Viron kirjalliseen elämään 1920-luvulla.

 

Seminaarin väliajalla seura järjestää maksullisen kahvitarjoilun, jonka aikana paikalla vierailee myös Putkinotkon Rosina alias Marjo Välimäki. Seminaarin tila on Riihisaaren Solmu ajassa -näyttelysalissa ja osallistujien on lunastettava tullessaan museon pääsylippu.

 

 

 

 

LISÄTIETOJA:

 

Jaana Muhonen

FM

Joel Lehtosen seura ry

hallituksen jäsen

040 1706297

jaana.a.muhonen@gmail.com