Ajankohtaista

Juhani Aho (syntyjään Johannes Brofeldt, vuodesta 1907 Juhani Aho; 11. 9. 1861 Lapinlahti − 8.8. 1921 Helsinki) oli ensimmäisiä suomeksi pitkän uran tehneitä ammattikirjailijoitamme.
Kirjailija Aarne Haapakosken kirjallista perintöä vaalimaan on perustettu nimikkoseura. Seuran perustava kokous oli Pieksämäen Iso Pappilassa 4.9.2011.
Mauri Sariola -seura on todennut sattumanvaraisuutta suurempaa yhteneväisyyttä kuuden Mauri Sariolan kirjan ja vuonna 2006 ilmestyneen jännitysromaanin välillä. Mauri Sariola -seuran inendentti Matti Nummenpää paljasti asian seuran vuosikokouksessa maaliskuussa 2009. Mauri Sariola -seura ry teki asiasta tutkimuspyynnön Tampereen poliisille maaliskuussa 2009.
Leena Kurvet-Käosaarln ja Lea Rojolan toimittama teos julkistettiin 16.8.2011 Viron suurlähetystössä Helsingissä. Suomalaisten ja virolaisten tutkijoiden englanninkielisissä artikkeleissa käsitellään monista eri näkökulmista niin Aino Kallaksen tuotantoa kuin hänen kirjailijanuraansa ja elämäänsä. Analysoitavina ovat myös Kallaksen kirjeet ja päiväkirjat, matkakirjat sekä Aino Kallaksesta tehdyt muotokuvat.
RSS ATOM