Hannu Salama

Hannu Salama -seura ry

Perustettu 19.5.2017

Kotipaikka Tampere

Jäsenmäärä reilut 20

 

Keväällä 2017 perustettu Hannu Salama -seura ry vaalii Hannu Salaman elämäntyötä.

Kirjailijan nimikkoseuran tarkoitus on tehdä tunnetuksi Salaman persoonaa ja tuotantoa, edistää tätä koskevaa tutkimusta sekä tuoda elävään keskusteluun niitä kulttuuriarvoja, joita Salama romaaneissaan, novelleissaan ja runoissaan käsittelee.

 

Seuran kotipaikka on Tampere.

Seuran hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Jussi Niinenmaa, varapuheenjohtaja Teppo Sulonen, sihteeri Milla Peltonen, taloudenhoitaja Pertti Salo sekä Veijo Laitinen ja Markku Uusiniemi.

 

Puheenjohtaja yhteystiedot: niinenmaa(a)gmail.com, 040 7322 996

Sihteerin yhteystiedot: peltonenmilla(a)gmail.com, 050 3073 995

 

Löydät meidät myös facebookista!

Seuran jäseneksi voivat liittyä sekä yksityishenkilöt että oikeuskelpoiset yhteisöt. Liittymismaksu on 5 e ja vuosittainen jäsenmaksu 10 e. Liity jäseneksi alla olevasta linkistä tai ottamalla yhteyttä seuran sihteeriin.

 

HANNU SALAMA -SEURAN TOIMINTAA

 

Seura järjestää erilaisia kulttuuri-, keskustelu- ja esitelmätilaisuuksia, joista tiedotetaan jäsenille sähköpostitse ja facebookin kautta. Osallistumme myös kulttuuritapahtumiin ja hankkeisiin.

 

Vuonna 2019 olemme mukana Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa 28.6. ja lokakuussa julkistamme Hannu Salama -raitin, joka tulee osaksi Tampereen kaupungin yli 20 kulttuuriraittia. Seura laatii sisällön (tekstin ja kuvat), Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut itse esitteen. Raittiesite ilmestyy sekä sähköisenä että painettuna. Se tulee saataville Kulttuuritalo Laikkuun (Keskustori 4), useisiin kirjastoihin ja verkkosivuille www.tampere.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kulttuuri/aineistot/kulttuuriraitit.html. Raitin julkistamistilaisuus on Tampereen Työväenmuseo Werstaan Työväentalossa lauantaina 5.10. klo 14–16. Tilaisuus on kaikille avoin ja pääsymaksuton.

 

Lokakuussa menemme myös Juhannustanssit-näytelmän ensi-iltaan Tampereen Työväen Teatteriin.

 

Välähdyksiä aikaisemmasta toiminnasta:

Hannu Salama -seuran perustamiskokous 19.5.2017 Tampereella. Henkilöt takana (vasemmalta) Markku Uusiniemi, Pertti Salo ja Veijo Laitinen, edessä Milla Peltonen ja Jussi Niinenmaa.
22.5.2018 Hannu Salama -seura järjesti Pispalan kirjastossa kaikille avoimen tilaisuuden, jossa seuran sihteeri Milla Peltonen esitelmöi Salamasta Pispalan kuvaajana. Hän ilmoitti yleisölle myös tuoreen ilouutisen: Hannu Salama oli juuri suostunut seuran kunniajäseneksi!
Kesällä 2018 Hannu Salama -seura oli mukana Työväenkirjallisuuden päivän järjestämässä kirjoituskilpailussa Vapaus, vastuu, vallankumous. Kilpailussa myönnettiin seuran tunnustuspalkinto, jonka sai Reetta Huttunen novellistaan "Tohtori Koiran virhe". Palkinnon luovutti seuran puheenjohtaja Jussi Niinenmaa Työväenkirjallisuuden päivässä Työväenmuseo Werstaalla Tampereella 7.9. Huttusen novelli on julkaistu antologiassa Pöytäkoe – Kirjoituksia vapaudesta, vastuusta ja vallankumouksesta (2018). (Kuva: Pertti Salo)
26.9.2018 seura järjesti teatterikäynnin Siinä näkijä missä tekijä -näytelmään Tampereen Teatteriin. Seura hoiti kunniajäsenelleen Salamalle avec vapaaliput sekä ovelta ovelle -kuljetuksen Helsingistä Tampereelle ja takaisin. Väliajalla vaihdettiin kuulumiset; kuvassa (vasemmalta) Hannu Salama, Milla Peltonen ja Teppo Sulonen. (Kuva: Markku Uusiniemi)
Näytelmän päätteeksi mestari itse taputettiin lavalle. (Kuva: Markku Uusiniemi)