Väinö Linna

 

 

Perustettu 1977

Kotipaikka Urjala

Jäsenmäärä 125

 

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Hannu Maijala

040 622 7005

Sihteeri Eija Leppänen

 

toimisto@vainolinnanseura.fi

http://www.vainolinnanseura.fi

 

Väinö Linnan seura ry on perustettu Urjalassa nimikkokirjailijansa syntymäpäivänä 20.12.1977. Seuran tarkoituksena on Väinö Linnan henkilöön ja tuotantoon kohdistuvan mielenkiinnon ja harrastuksen herättäminen ja edistäminen, Väinö Linnan elämään ja teoksiin liittyvien muistojen ja muun aineiston kokoaminen ja vaaliminen; Väinö Linnan henkilön ja tuotannon innoittaman ja muun suomalaisen luovan kirjallisuuden ja taiteen tukeminen sekä siihen liittyvän tutkimustoiminnan edistäminen; kaikkinaisen urjalalaisen kulttuurityön vaaliminen ja edistäminen.

Seuran perustamiskokoukseen kutsuttiin silloisen Kirjailijaliiton puheenjohtaja Jaakko Syrjä, professori Yrjö Varpio, lääninkouluneuvos Esko Kangas, taiteilija Veikko Sinisalo ja silloinen lääninkirjailija Väinö Kirstinä. Urjalan kunnan edustajina olivat kunnanjohtaja Arvo Lehto, valtuuston puheenjohtaja Seppo Pirhonen, koulutoimenjohtaja Erkki Rautava, kansalaisopiston rehtori Aulis Ruuska, taideasiamies Ritva Vehviläinen ja lasinsulattaja Einari Vähä-Touru. Kirjailija Linna suhtautui seuran perustamiseen luonteelleen tyypillisesti, vaatimattomasti:

- Seuran perustamisajatus on imarteleva, mutta toisaalta se saattaa hämilleen. Itsekeskeisyydestäni huolimatta en usko olevani se henkilö, jonka nimelle perustetaan seura. Tietysti voidaan mennä sen ulkopuolelle ja ajatella objektiivisesti, että maalaispitäjälle on hyväksi kerätä ihmisiä tämän seuran piiriin. (Urjalan Sanomat 24.11.1977)

Tällä hetkellä seuraan kuuluu noin 125 jäsentä. Puheenjohtajana toimii eläkkeellä oleva kunnanjohtaja Hannu Maijala ja varapuheenjohtajana äidinkielen lehtori Elina Pyöli. Sihteerinä toimii Eija Leppänen. Väinö Linnan seuraan voi liittyä jäseneksi ottamalla yhteyttä seuran sihteeriin.

 

Seuran jäsenmaksu on  25 € , opiskelijat 5 €. Tilinumero FI72 5488 6020 0112 32

 

Väinö Linnan seuran hallitukseen kuuluvat myös FT, lehtori (eläk.) Anneli Niinimäki, kirjakustantaja Anna-Riikka Carlson, kirjailija Asko Jaakonaho, varatuomari, kansanedustaja Johannes Koskinen, sähköasentaja Reijo Kuljuntausta, asiakkuuspäällikkö Simo Laitakari, FT, kirjallisuudentutkija Toni Lahtinen, metsätalousinsinööri Taija Laaksonen, kotiseutuneuvos Kirsti Niemistö, yliopistonlehtori Outi Oja, yrittäjä Päivi Rantala, toimitusjohtaja Heidi Rytky, näyttelijä, ohjaaja Kirsi-Kaisa Sinisalo, kielten lehtori Marja-Riitta Touru ja yrittäjäPaula Virtanen. Asiantuntijajäseninä hallituksen toimintaan osallistuvat Urjalan kunnanjohtaja Annu Kuusisto ja kunnan tuottaja Maria Eskelinen.

Väinö Linnan seuran näkyvin toimintamuoto on Pentinkulman päivät –

kirjallisuusfestivaali, jonka seura järjestää yhteistyössä Urjalan kunnan kanssa.

Vuonna 2023 teemana on ”Rauha” ja tapahtumapäivät 3. – 6.8.2023.

 

Lisätiedot:
Pentinkulman päivät
PL 33, 31761 Urjala
pentinkulmanpaivat@urjala.fi
toimisto@vainolinnanseura.fi
Facebook: Pentinkulman päivät
Instagram: @pentinkulmanpaivat