Kalle Päätalo

Kalle Päätalo -seura ry

Perustettu 1979

Kotipaikka Taivalkoski

Jäsenmäärä 630, joista runsas sata on ainaisjäseniä

 

Yhteystiedot

Sähköposti  sihteeri.paataloseura@gmail.com

Puheenjohtaja Osmo Buller
 

Jäsenasiat Helvi Horsma 040 5784 295


http://www.paataloseura.fi

 

 

 

Seuran tarkoitukset ovat:
1.
Kalle Päätalon henkilöön ja tuotantoon kohdistuvan mielenkiinnon ja harrastuksen herättäminen ja edistäminen sekä Kalle Päätalon elämään ja teoksiin liittyvien muistojen ja muun aineiston kokoaminen ja vaaliminen.

 

2.
Kalle Päätalon henkilön ja tuotannon innoittaman ja muun suomalaisen luovan kirjallisuuden ja taiteen tukeminen sekä niihin liittyvän tutkimustoiminnan edistäminen.

3.
Kaikkinaisen taivalkoskelaisen kulttuurityön vaaliminen ja edistäminen

 

Tarkoitusperiensä toteuttamiseksi yhdistys järjestää erilaisia kulttuuritilaisuuksia ja -tapahtumia ja osallistuu mahdollisuuksiensa mukaan tarkoitustaan edistävään julkaisutoimintaan ja pitää yllä toimintaansa tarvittavia tiloja. Yhdistys voi jakaa palkintoja ja apurahoja kirjallisesti lahjakkaille henkilöille. Yhdistys voi perustaa rekisteröimättömiä alaosastoja.


Päätalopäivät
Kalle Päätalo -seura ja Päätalo-instituutti yhteistyössä muiden paikallisten yhteisöjen kanssa järjestävät vuosittain Päätaloviikon.
Viikon loppuun sijoittuvat kolmipäiväiset Päätalopäivät jotka ovat Kalle Päätalo -seuran järjestämät. Ohjelmaan kuuluu muun muassa lukijatapahtuma, jäsentapaaminen, konsertti, tietokilpailu ja retki Kallioniemeen.

  
 

Veijo Toivanen Päätaloviikon tetovisan voittaja

 

Päätaloviikon tietovisaa on hallinnut kaksitoista perättäistä voittoa saavuttanut Matti Puolitaival. Tällä kertaa Puolitaival oli kysymysten laatijana. Hauholainen Veijo Toivanen saavutti ylivoimaisen voiton.

Veijo Toivanen on voittanut 7 kertaa Mauri Sariola -seuran Susikoski-tietäjä kilpailun ja kahdesti Väinö Linnan  tuotantoa käsittävän tietokilpailun.