Volter Kilpi

Volter Kilven seura ry

 

Perustettu 1988

Kotipaikka Helsinki

Jäsenmäärä 145

 

Yhteystiedot

Puheenjohtaja:
Professori Pirjo Lyytikäinen
PL 3
00014 HELSINGIN YLIOPISTO
Puh: 09-19122676
Sähköposti: pirjo.lyytikainen(at)helsinki.fi 

 


www.volterkilvenseura.fi

 

Yhdistyksen tarkoitus on Volter Kilven elämäntyön ja tuotannon tunnetuksi tekeminen. Seura edistää Volter Kilven elämäntyötä ja tuotantoa koskevaa tutkimusta.

 

Yhdistys on järjestänyt näyttelyitä (Volter Kilpi ja saaristosarja) eri puolilla Suomea, esitelmätilaisuuksia, seminaareja, matkoja ja jäseniltoja.

 

Volter Kilpi -viikko Kustavissa 2024, tutustu:

Ohjelmisto - Volter Kilpi Kustavissa (vkkustavissa.fi)

Vuoden 2024 Kilpi-viikon teema on Kaiken takana on tarina

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon juhlavuoden teema kytkeytyy tarinoihin – “Leirinuotiolle tarinoiden äärelle kokoontumisen taika ei katoa milloinkaan” 

Juhlavuottaan viettävä Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko on monitaiteellinen sekä elämyksellinen kulttuuritapahtuma saaristomaisemissa, jonka ytimen muodostavat laadukkaat teatteriesitykset, luennot sekä monipuolinen oheisohjelmisto. Vuoden 2024 tapahtuman teema on Kaiken takana on tarina.

Ensi kesänä 10.-14.7.2024 järjestettävän kirjallisuusviikon taiteellisena johtajana jatkaa vuoden tauon jälkeen teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija ja kirjailija Elina Kilkku.

Saaristoluonnon keskellä järjestettävällä Kirjallisuusviikolla tullaan kokemaan uusia elämyksiä sekä tapaamaan vanhoja tuttavuuksia, kuten yleisön suursuosikki Albatrossin tarina. 

Tulevana suvena jo 25.kertaa järjestettävän kirjallisuusfestivaalin ohjelmisto rakentuu tarinoiden ympärille. Tarinat ovat viihdyttäviä, vaarallisia, lohdullisia ja maailmaa mullistavia.

Kaikki maailman syntyteorioista lähtien on tarinaa. Sotia ei olisi ilman vihollisesta kerrottuja valheita, hyvä tarina myy mitä tahansa ja leirinuotioille tarinoiden äärelle kokoontumisen taika ei katoa milloinkaan. Tarvitsemme tarinoita, jotta kestäisimme, ja jotta meissä heräisi empatia toisenlaisuutta kohtaan, Kilkku kertoo.

Vuonna 2024 Volter Kilven syntymästä on kulunut 150 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi ensi kesän uutena Kilpi-näytelmänä nähdään Kilkun dramatisoima ja ohjaama monologi Kustavissa syntyneen Volter Kilven elämästä. 

Festivaalin ohjelmisto koostuu luentojen ja teatteriesitysten lisäksi runsaasta oheisohjelmistosta. Yhteisölliset yleisölle avoimet työpajat, festivaaliklubi, retket sekä musiikkiesitykset kutsuvat yleisön viihtymään kesäiseen Kustaviin.

 
 

Volter Kilven teokset:

 • Bathseba. Davidin puheluja itsensä kanssa 1900
 • Parsifal. Kertomus Graalin ritarista 1902
 • Ihmisestä ja elämästä. Kirjoitelmia 1903
 • Antonius 1903
 • Kansallista itsetutkiskelua. Suomalaisia kulttuuri-ääriviivoja 1917
 • Tulevaisuuden edessä. Poliittisia ja yhteiskunta-eetillisiä ääriviivoja 1918
 • Alastalon salissa I ja II. Kuvaus saaristosta 1933
 • Pitäjän pienempiä. Saaristoväkeä arkisillaan 1934
 • Kirkolle. Kuvaus saaristosta 1937
 • Suljetuilla porteilla 1938
 • Gulliverin matka Fantomimian mantereelle (keskeneräinen) 1944