Jarkko Laine

Jarkko Laineen seura ry

 

Perustettu 2007

Kotipaikka Turku

Jäsenmäärä 56

 

Yhteystiedot

Joni Pyysalo
Sirkkalankatu 28 b 40
20700 Turku
0400 701917
joni@pyysalo.com

sihteeri:

Jussi Keinonen

Opintie 3 b

20210 Turku
040 746 4104

jussi.keinonen[ät]gmail.com

 

Hallitus

Puheenjohtaja Joni Pyysalo

Jussi Keinonen, Pauli Leimio, Tommi Melender ja Seppo Puttonen.

 

 

 

15 € jäsenmaksu Ålandsbanken, IBAN: FI08 6601 0001 0438 27,

                                                           

                                                                                                Turussa 3. maaliskuuta 2017

 

Hyvä Jarkko Laineen seuran jäsen,

 

Seuran vuosikokous järjestetään torstaina 17.3. klo 15.30 Turun pääkirjaston Cafe Siriuksessa. Vuosittainen Syntymäpäivämatinea alkaa pääkirjastossa klo 17.00.

Vuosikokoukseen osallistuvalla tulee olla vuoden 2016 jäsenmaksu (15 €) suoritettuna: (Jarkko Laineen seura ry., IBAN: FI08 6601 0001 0438 27, SWIFT/BIC: AABAFI22, viitenumero: 20161). Huom! Jos yhteystietosi ovat muuttuneet tai jäsenyytesi ei käy ilmi maksajan tiedoista, ilmoita niistä maksun viestitilassa. Muuten käytä pelkkää viitenumeroa.

Syntymäpäivämatinea alkaa pe 17.3.2017 klo 17.00 Turun pääkirjastossa (Tieto-osasto, II krs.). Jarkko Laineen syntymän 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi professori Leena Kirstinä puhuu Jarkko Laineesta ja hänen tuotannostaan, seuramme hallituksen jäsen, kauppaneuvos Pauli Leimio muistelee Jarkkoa työtoverina ja ystävänä, kirjastopalvelujohtaja Aart De Heer esittelee Turun kaupunginkirjaston saaman merkittävän lahjoituksen ja kustantaja Seppo Lahtinen julkistaa uunituoreen Homo Aboensis -antologian. Matinean järjestävät yhteistyössä Jarkko Laineen Seura ja kaupunginkirjasto. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

 

Sammakon kustantama Homo Aboensis. Jarkko Laine ja Turku -antologia ilmestyy 17.3., siihen on koottu laaja valikoima Turku-aiheisia ja turkulaisuudesta puhuvia tekstejä Jarkko Laineen runoista, proosasta, aforismeista ja kolumneista. Valikoiman ovat toimittaneet Jussi Keinonen ja Joni Pyysalo, jotka Jarkko Laineen perikunnan kanssa lahjoittavat teoksen tekijänoikeustulot Jarkko Laineen seuralle.

 

Jarkko Laine -palkinto jaetaan neljännen kerran toukokuussa 2017, nykyisen raadin puheenjohtaja on toiminnanjohtaja Ilmi Villacís, ja muut jäsenet ovat professori Lea Rojola, toimittaja Seppo Puttonen, kääntäjä Outi Menna, kirjailijat Tommi Melender, Joni Pyysalo, Jaana Seppänen ja Sinikka Vuola. 

 

Seura kukittaa Jarkon haudan perinteiseen tapaan 19.8. Muista seuran tapahtumista tiedotetaan seuran verkkosivulla www.nimikot.fi/nimikkoseurat/jarkko-laine/ ja Facebook-sivulla

sekä tarvittaessa jäsenkirjeitse.

 

Hyvää maaliskuuta ja alkavaa kevättä!

 

Joni Pyysalo, pj.

joni@pyysalo.com

0400 701917

 

Jussi Keinonen, sihteeri

jussi.keinonen@gmail.com

0400 544611

                                                                                           

 

Jarkko Laineen muistomerkin paljastus oli 6.6.Itäinen Pitkäkatu 70. Järj. Jarkko Laineen seura. Paljastupuheen esitti
Joni Pyysalo, Jarkko Laineen seuran puheenjohtaja.
Kuva: Annikki Piilonen

CREDO

Jarkko Laine

Kengättömät askelet, kankaan ääni
kun hän riisuutuu,
minä istun selkä päin, katson ikkunasta,
on iltapäivä, lasi näyttää aution pihan,
hän istuu viereeni, polttaa tupakan,
naisen valkea iho, sateen ääni
sekoittavat ajatukseni,
hengästyen sanon monta typerää lausetta.

Jarkko Laineen seura ry:n vuosikokouksessa Turussa 17.3.2011 uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Turun Kirjamessujen toimitusjohtaja Kari J. Kettula, jota onnittelee seuran puheenjohtaja Joni Pyysalo. Hallitukseen uutena valittiin myös Jussi Keinonen. Vanhoista jatkavat Torsti Lehtinen Helsingistä ja Vuokko Tolonen Tampereelta.
Jarkko Laineen seuran ja Turun pääkirjaston perinteisessä Syntymäpäivämatineassa Turun kirjastossa esiintyivät Juhani Brander, Henry Lehtonen, Tuomas Kyrö ja Leena Lander. Tilaisuuden puheenjohtajana toimi Joni Pyysalo.

Itäinen Pitkäkatu 70-Kupittaankatu 69 Turussa on vanhaa säilynyttä Turkua, jossa on asunut mm. runoilija Jarkko Laine. Pihapiirin aktivistien Elojuhliinsa kutsumana seuran pj. Joni Pyysalo lausumassa Jarkon runoja kauniissa aurinkoisessa säässä.
Syntymäpäivämatinean esiintyjiä. Maritta Lintunen, Hannu Raittila ja Jaakko Yli-Juonikas.
Syntymäpäivämatinean juonsi puheenjohtaja Joni Pyysalo. Kuva: