Elias Lönnrot

Perustettu 1996

Kotipaikka Kajaani

Jäsenmäärä 140

 

Yhteystiedot

Käyntiosoite, Lönnrot keskus:
Kajaanin raatihuone
Linnankatu 14
87100 Kajaani

Postiosoite, Elias Lönnrot -seura Ry

Puheenjohtaja:

Lasse Lyytikäinen
Rinnekatu 27 C 16
87500 Kajaani
Puh. 040-849 4569

Email: lyytikainenlasse@gmail.com    lasse.lyytikainen@kalevala.com

Taloudennhoitaja:

Tilitoimisto Korhonen
Marjut Mäki

puh. 044 563 9368

Lönnrotinkatu 8

87100 Kajaani

Sihteeri:

Sihteerin tehtävä on toistaiseksi täyttämättä

 

Elias Lönnrot -seura ry

Elias Lönnrot -seura on toiminut vuodesta 1996 lähtien. Se on vaalinut Kajaanissa vuosina 1833–1853 piirilääkärinä ja kansanrunojen kerääjänä toimineen Elias Lönnrotin henkistä perintöä. Seura on jakanut vuosittain Vuoden Elias -palkinnon, joka on myönnetty merkittävistä ansioista kalevalaisen kansanperinteen, kansanrunouden ja Elias Lönnrotin elämäntyön vaalimisesta tai ansiokkaasta toiminnasta taiteen ja kulttuurin alalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kohta on kulunut 200 vuotta…

 

Tervetuloa

Keisari tulee -kirjan

julkistamistilaisuuteen

Kajaanin Raatihuoneeseen

ma 20.5.2019 klo 18.00.

 

Kirjaa voi ostaa paikan päältä.

 

Tervetuloa!

Elias Lönnrot -seura ry

Eino Leino talon -säätiö sr

Paikkarin torpan tuki ry on perustettu

Kotisivut

www.paikkarintorpantuki.fi

 

Museovirasto ilmoitti kesällä 2012 lopettavansa merkittävien kulttuurikohteitten ylläpidon. Sammattiseura on kutsunut koolle kulttuurijärjestöjä tavoitteena perustaa yhdistys huolehtimaan Elias Lönnrotin lapsuudenkodin, Paikkarin torpan säilymisestä ja pysymisestä matkailukohteena.

Perustava kokous pidettiin Sammatin Sampaalassa 20.10.2012. Kokouksessa oli Lohjan kaupungin, Sammatin seurakunnan sekä lukuisten valtakunnallisten järjestöjen sekä Sammatissa ja Lohjalla toimivien yhdistysten edustajia.

Kokouksessa puhetta johti Risto Piekka ja sihteerinä toimi Kari Uittamo.

Vuosikokous pidetään lauantaina 8.12.2012. Siihen asti yhdistyksen toimintaa hoitaa väliaikainen hallitus. Väliaikaisen hallituksen koolle kutsujaksi valittiin Risto Piekka. Väliaikaiseen hallitukseen valittiin edustajat Lohjan kotiseutuyhdistyksestä, Sampo –yhdistyksestä sekä Lohjan kaupungin edustaja. Hallituksen jäsenten toimikausi tulee olemaan 1 vuosi, puheenjohtajan 2 vuotta.

Perustettu järjestö on liittomuotoinen yhdistys. Jäseniä voivat olla oikeustoimikelpoiset yhdistykset ja säätiöt. Yritykset ja henkilöt voivat liittyä kannattajajäseneksi. Kannattajajäsenillä ei ole äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa. Varsinaiset jäsenet esitetään jaettavaksi neljään luokkaan omien jäsenmääriensä perusteella. Jäsenellä, jolla on henkilöjäseniä alle 100 on yksi ääni. 4 ääntä on yli 5000 jäsenen yhdistyksellä. Jäsenmaksua kaavaillaan yhdeltä ääneltä noin 25 – 30 euroa vuodessa.

Tiedotus tulee tapahtumaan yhdistyksen kotisivuilla. Osoite tulee olemaan www.paikkarintorpantuki.fi. Kotisivut tulevat näkyviin, kun Viestintävirasto on vahvistanut nimen rekisteröinnin.

Kokouksen jälkeen Heimo Yrjönsalo luovutti Sammatin seurakunnalle Elias Lönnrotin hautajaisten alkuperäisen ohjelman. Tämä tullaan ripustamaan näkyvälle paikalle Sammatin kirkkoon.