Saima Harmaja

Saima Harmaja -seura ry

 

Perustettu 2003

Kotipaikka Helsinki

Jäsenmäärä 105

 

www.saimaharmaja.fi

 

Saima Harmaja -seura on vuonna 2003 perustettu kulttuuriyhdistys, joka on lyhyessä ajassa saanut käynnistetyksi monipuolista runouden harrastusta. Toiminnan lähtökohtana on Saima Harmajan runous ja elämäntyö, mutta toimimme myös laajemmin suomalaisen runouden puolestapuhujana. Jäsenmäärämme on lokakuussa 2006 noin 150.

Toimintamme ripeä liikkeellelähtö on seurausta monesta myönteisestä asiasta. Tärkeää on ollut mm. se, että olemme saaneet mukaan Saima Harmajan suvun lisäksi arvokkaita kulttuurielämän vaikuttajia sekä lahjakkaita sanataiteen edustajia. Olemme pystyneet myös hyödyntämään uutta nostetta, jota runoudelle on viime vuosina syntynyt. Runot, runoilijapersoonat ja mielenkiintoiset elämät puhuttavat nykysuomalaisia. Saima Harmaja -seura on mukana tässä 2000-luvun kirjallisessa ilmiössä.

 
 

 

Yhteystiedot

 

 

 

Päivi Istala, puheenjohtaja
paivi.istala[at)iki.fi
Puh. 050 567 6977

Leif Lindberg, varapuheenjohtaja
leif.lindberg(at)fim.pp.fi
Puh. 0400 623245

Marjatta Donner, rahastonhoitaja/jäsenrekisterinhoitaja
marjattadonner(at)hotmail.com
Puh. 040 718 1897

 

Saima Harmaja -seuran kevään tärkein tapahtuma on ensimmäisen kirjallisuustieteellisen Saima-elämäkerran Sydänten runoilijan (SKS) ilmestyminen.   Kirjallisuudentutkijana ansioitunut seuran hallituksen jäsen fil.tri Ritva Ylönen  on käynyt läpi arkistot ja Saiman koko alkuperäisaineiston – tuloksena kevään kiinnostavin elämäkerta. Se tuo uutta tietoa ja muuttaa totuttua Saima-kuvaa, joka vuosikymmeniä on ollut enimmältään kertomusta traagisesti kuoloon vaipuvasta eteerisestä runotytöstä. Sydänten runoilijan  Saima-kuva tuo esiin kutsumustietoisen vahvasti tuntevan tytön ja nuoren naisen, jonka onnettomaksi kääntynyt rakkaustarina tuotti suuren määrän eroottisesti latautunutta, aistivoimaista rakkauslyriikkaa.                                       

Saima Harmaja -seura myy sydänten runoilijaa erikoshintaan 25 e/kpl

Tilaukset Päivi Istalalle paivi.istala(at)iki.fi  puh. 050-567 6977                                                                                              

https://www.finlit.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/saima-harmaja-elamakerta-vie-runotyttomyytin-toiselle-puolelle#.XHejO8BLipo

Saima Harmajan haudan kukitus 1.  pääsiäispäivänä su 21.4. klo 15 Hietaniemen hautausmaalla. Tapaamispaikka Hietaniemen UUDEN kappelin edustalla (Hietaniemenkatu 20) klo 15.

Saima Harmaja - seuran toukokuinen perinteinen Runollinen hautausmaakävely tapahtuu tänä vuonna pe 10.5. alkaen klo 18. Teemana naisrunoilijat. Aloitus/tapaamispaikka Hietaniemen VANHAN siunauskappelin edustalla klo 18 Marian sairaalaa vastapäätä Mechelininkatu 2. Runollinen kierros kestää noin 1 1/2 tuntia. Tällä kertaa kierroksella voi hankkia itselleen runot sisältävän ohjelmalehtisen, josta vapaaehtoinen maksu.