Veikko Huovinen

Veikko Huovinen 20.5.2007. Kuva: M. Nummenpää

 

 

 

Veikko Huovinen

7.5.1927 - 4.10.2009

Perustettu 20.5.2007

Kotipaikka Sotkamo

Jäsenmäärä 330

Yhteystiedot:
Veikko Huovinen -seura
www.veikkohuovinenseura.fi
Puhelin: 045 1775145
Postiosoite: 
c/o Kajaanin kaupunginkirjasto
Seminaarinkatu 15, 87100 Kajaani
email: veikkohuovinenseura(at)sotkamo.net

Sitaatti:

Kolme päivää jaksetaan kiittää tuiskua. Peliin alkaaa tulla yhä mielenkiintoisempia piirteitä, sillä seurataan tarkoin, mitä kiusaa lumentulo aiheuttaa naapureille ja liikenteelle. Maantiellä ponnistelevat aura-autot vetävät katseita puoleensa. Junien myöhästelyt pannaan visusti merkille. Lentokoneiden laskukiellot ja myrskyvaroitukset laivoille ovat pikkujuttu radiota kuuntelevalle metsäsuomalaiselle. Kuitenkin hänen partansa alla suu kaareutuu odottavaan hymyyn, että tästähän taitaa tulla etevä talvi. Kaikenlaisten ihmisten tekemien kriisien jälkeen on vaihtelevaa seurata luonnonvoimien suorituskykyä.

Veikko Huovinen: Hamsterit

Veikko Huovinen –lukupiirit

Tampereella, Rovaniemllä ja Kuhmossa.

Huovishuone

Koordinatit: 64°7.978, 028°23.534

Huovishuone esittelee kirjailija Veikko Huovisen työ- ja elinympäristöä, tuotantoa ja niiden taustoja. Huone sijaitsee Niemelässä, Niemeläntie 1,  sisäänkäynti takapihan puolelta.

Huovishuoneella on myytävänä mm. Kari Vuokareen Marniva mäkipeura sekä Veikko Huovisen teoksia, seuran kangaskasseja sekä seuran logolla varustettuja t-paitoja. 
Lisätietoa

Huovishuone on avoinna sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä: veikkohuovinenseura@sotkamo.net tai puhelin 045 1775145

Vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokous pidetiin lauantaina 7.4.2018 Sellon kirjastossa Espoossa
Kokouksen aluksi kuultiin WSOY:n kustannustoimittaja Samuli Knuutin mielenkiintoisen esityksen aiheesta "Onko Huovinen klassikko?".
Samuli Knuuti on toimittnut Veikko Huovisen teokset Kukuškat, Konsta Pylkkänen etsii kortteeria, Pojan kuolema ja Bakulainen pahvala.

Johtokunta
Johtokunnan puheenjohtajana jatkaa Pekka Oikarinen

Johtokunnan varsinaisiksi jäseniksi valittiin: Aila Flöjt, Anja Hongisto, Esko Huovinen, Pauli Hänninen, Mika Kilpeläinen, Esko Piippo, Matti-Jussi Pollari, Ritva Tapio, Juhani Tikkanen, Leena Marja Tikkanen ja Arto Tolonen.  Johtokunnan varajäseniksi valittiin Touko Siltala ja Jarmo Vuorinen.

Perinnekeruu
Seura alkaa pj Pekka Oikarisen johdolla kerätä haastatteluja ja muistoja Veikko Huovisesta. Jos teillä on muistoja, joita haluatte kertoa, ottakaa yhteyttä seuraan, yhteystiedot yllä.

Kunniajäsenet

Vuosikokouksessa 2018 kutsuttiin seuran kunniajäseneksi FM Kari Vuokare. Veikko Huovinen –seuralle on aikaisemmin nimetty 8 kunnijäsentä. He ovat kirjailija itse, terveysalan yrittäjä Sakari Alhopuro, kirjailijan elinikäinen ystävä Unto Korhonen (menehtyi 2017), opettaja (evp) Pekka Kuisma sekä kirjailija Arto Seppälä, kirjailijan puoliso Hilkka Huovinen sekä lapset Ritva Tapio ja Esko Huovinen.  Lisäksi seuran ensimmäinen puheenjohtaja Eila Valtanen on nimetty kunniapuheenjohtajaksi.

Elämäkerta, pohdintoja kielestä ja tutkimuksia Huovisesta

Eero Marttinen : Hiljaisen hymyn mies – Veikko Huovisen elämä. 2018

4.10.2017 Aristoteleen kantapäässä Kari Vuokare kertoi Veikko Huovisen kielestä ja teoksestaan Marniva mäkipeura.

13.5.2017 julkistettiin FM Kari Vuokareen kokoama teos
"Marniva mäkipeura - selityksiä Veikko Huovisen sanastoon".
- Teosta on painettu 400 kpl painos ja sitä saa ostaa seuralta postitse 15 euron hintaan (sisältää postituskulut).

Suvi Vänninen : "Sellainen ihminen saattaa olla viisaskin, joka tosiasiassa on tyhmä." Ajattelun ja tiedonmuodostuksen kuvaus Veikko Huovisen Havukka-ahon ajattelijassa.
Pro gradu -tutkielma. Helmikuu 2017. Humanistinen tiedekunta. Oulun yliopisto.
Linkki julkaisuun (pdf)

Ilona Hirvi on tehnyt gradun: Kuusi ryskyen kaatuu : Luonnon poliittisuus Veikko Huovisen teoksissa Havukka-ahon ajattelija, Ympäristöministeri ja Puukansan tarina. Itäs-Suomen yliopisto 2015.
Linkki julkaisuun (pdf, 694.84 KB)

Outi Hytösen  "Veikko Huovisen Puukansan tarina luonnon ja kulttuurin rajan kuvaajana". Tutkielmaan voi tutustustua Tampereen yliopiston sivulla: http://tampub.uta.fi/handle/10024/96

29.5.2015 Heikki Sirviön väitöskirjasta kerrottiin Ylen nettisivuilla 

Sirviö, Heikki : Valtiomuutos ja satiirin pohjoinen ulottuvuus : alueellinen ero ja kirjallisuuden politiikka Haanpään, Huovisen ja Heikkisen tuotannossa. Oulu : Oulun yliopisto, 2015. Väitöskirja

 

@