Mirkka Rekola

Mirkka Rekola -seura ry

Perustettu: 2014

Kotipaikka: Helsinki

Jäseniä: 79

 

 

 

Puheenjohtaja

Katja Seutu

050 5748822

 

 

 

Sinulla oli valkoinen huivi harteilla,
eikö ollutkin, varhaisaamu, talvi,
vähän kylmä, virkattu tai kudottu,
                                                se huivi,
heräsin siihen, ei se ollut unta,
sinä puhuit vähän, sanoinko minä mitään.

 

Mirkka Rekola: Kohtaamispaikka vuosi, 1977

 

 

 

Mirkka Rekola (1931‒2014) oli yksi merkittävimmistä suomalaisen sotienjälkeisen modernistisen runouden edustajista. Hänen esikoiskokoelmansa Vedessä palaa ilmestyi vuonna 1954 ja viimeiseksi jäänyt teos Kuulen taas äänesi vuonna 2011. Rekolan runous, erityisesti sen tiivis ilmaisu ja rytmiset ratkaisut, sekä hänen aforistiikkansa ovat vaikuttaneet moniin nuorempien polvien kirjailijoihin. Rekolan runoja on sävelletty paljon (esim. Kalevi Aho, Lotta Wennäkoski, Kaj Chydenius, Minna Leinonen). Varsinaisen läpimurtonsa suuren yleisön tietoisuuteen Rekola teki 1990-luvulla, ja hänen karismaattiset esiintymistensä  tuolta ajalta ovat yhä muistissa.

 

Yhdistyksen tarkoituksena on vaalia ja tehdä tunnetuksi kirjailija Mirkka Rekolan elämäntyötä sekä toimia Mirkka Rekolan ja hänen tuotantonsa ystävien yhdyssiteenä.

 

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä ottamalla yhteyttä seuran sihteeriin Lauri Seutuun sähköpostitse osoitteella mirkkarekolaseura@gmail.com.

 

Yhdistys järjestää esimerkiksi runokävelyitä ja runonlukutilaisuuksia.

 

 

 

 

"Kuka lukee kanssasi" – Mirkka Rekola -lukupiiri Tampereella keväällä 2017

 

Kussakin tapaamisessa paneudutaan yhteen Rekolan teokseen, johon osallistujien odotetaan tutustuvan etukäteen. Lukupiiriin ovat tervetulleita niin Rekolan runouden uudet lukijat kuin sen pitkäaikaiset ystävätkin. Vetäjä esittelee lyhyesti teoksen tapaamisen aluksi ja johdattaa piirin lukemaan yhdessä. Lukupiiri jakaa lukukokemuksissaan nousseita havaintoja, kysymyksiä ja vaikutelmia kirjasta. Keskustelu on muodoltaan vapaata ja luonteeltaan kuuntelevaa, kuten Rekolan runous. Yksittäisten lukukokemusten kautta Rekolan tiheä ja laaja tuotanto avautuu tuoreesti.

Kaikille avoin lukupiiri tapaa kolmena torstaina kevätkaudella 2017, kerran kuussa. Osallistua voi joka kerralle tai harvemmin, mukaan voi tulla mihin vain tapaamiseen.

Lukupiiri tapaa Kahvila Runon yläkerrassa, osoitteessa Ojakatu 3, 33100 Tampere, kello 18.00-20.00 seuraavina keväisinä torstaina:

9.3.luetaan runokokoelmaa Ilo ja epäsymmetria, 1965.

6.4. aiheena on aforistinen kokoelma Maailmat lumen vesistöissä, 1978.

4.5. keskustellaan runokokoelmasta Kuka lukee kanssasi, 1990.

Kahvila Runo tarjoaa tilan ja toivoo lukupiiriin osallistujien ostavan syötävää ja juotavaa. www.kahvilaruno.fi Lukupiirin järjestää Mirkka Rekola -seura ry. Seuran löytää Facebookista: https://www.facebook.com/mirkkarekolaseura/. Seura kuuluu myös Kirjailijoiden nimikkoseuroihin: https://www.nimikot.fi/nimikkoseurat/mirkka-rekola/

 

 

Yt,

Katja Seutu