K.H.P.V.

K.H.P.V.

Ilmari Kiannon Perinneyhdistys K.H.P.V.

Kotipaikka Helsinki

Jäsenmäärä 80

perustettiin 6.12.1978 Pub Angleterressa Helsingissä

 

Pankkitili FI51 2262 1800 0269 62

Jäsenmaksu 75 euroa/vuosi, liittymismaksu 150 euroa

 

 

http://www.khpv.org/

 

Carl-Gustaf Sergejeff

Bacchus Primus Inter Pares

Airoparintie 13 B

00980 HELSINKI

Email: c-g.sergejeff@elisanet.fi

            c.g.seegejeff@live.com

Puh: +358 (0)400 430 931

 

 

Hallituksen eli Veljesneuvoston jäsenet:

Puheenjohtaja, Bacchus Primus Inter Pares Timo Alarik Pakkanen

Varapuheenjohtaja, Bacchus Superus Cognitor Imperator Seppo Pasanen

Sihteeri, Bacchus Scriptor Unus Eruditus Jari Niemelä

Varainhoitaja, Bacchus Eburnus Dominicus Collatimus Carl-Gustaf Sergejeff

Sisäasiainhoitaja, Bacchus Primus Ordinatio Intenus Pekka Siilasvuo

Visualisti, Bacchus Creativus Visualismus Totalismus Heikki Ahtiainen

Webmaster, Bacchus Magisterum Globus Plexus Ari Talkamo

Festarimotoristi, Bacchus Primus Superus Festivus Ari Järves

Veteraanijäsen, Bacchus Specialismus Ministerium Vetaranus Pekka Porko

 

 

 

 

 

30 KOHTUULLISUUDEN VUOTTA

“Jo pikkupoikana olin innokas tietokilpailujen seuraaja. Kerran luin kotona ollutta alan kirjaa ja silmiini osui kysymys, jossa etsittiin vastausta silloin käsittämättömälle kirjainyhdistelmälle K.H.P.V.. Vastaus jäi pyörimään alitajuntaani yli kahdeksikymmeneksi vuodeksi pulpahtaen sitten esiin eräänä kesäisenä lauantai-iltana vuonna 1978. Olin viipynyt Pub Angleterressa jälleen kerran valomerkkiin saakka ja lähtenyt sieltä kohti linja-autoasemaa. Aikani kuluksi pysähdyin tiirailemaan Kampin torin varrella olevan antikvariaatin ikkunaa, ja sieltä nuo kirjaimet suorastaan räjähtivät silmilleni. Ikkunaan oli asetettu Ilmari Kiannon kirjoittama K.H.P.V.-kirja. Menin heti maanantaiaamuna antikvariaattiin ja ostin kirjan 50 markalla. Luin riemastuttavan kirjan vielä samana iltana ja päätin siltä istumalta perustaa K.H.P.V.:n”

Näin kuvailee K.H.P.V.:n syntyjä syviä Veljeskunnan perustaja, Bacchus Primus Inter Pares Timo Pakkanen, joka kutsui 12 hengenheimolaistaan 6.12.1978 Angleterreen perustamaan herrasmiesten iltaseuraa. Perustajajäsenet olivat Timo Pakkasen lisäksi Harri Bogomoloff, Markku Helismaa, Geoffrey Hirst-Gee, Alpo Holopainen, Ahti Kaarna, Kalevi Karusuo, Pentti Kauranen, Tapio Näkyvä, Seppo Pasanen, Matti Salojärvi, Erkki Seppänen ja Esa Silvennoinen. Vuosien saatossa Veljeskunnan jäsenmäärä on kasvanut, ja perustajajäsenistä ovat mukana vielä Veljekset Karusuo, Kauranen, Pakkanen ja Pasanen. Nykyisin Veljeskunnan maksimijäsenmäärä on 2 korillista + mäyräkoira Ilmari.

Veljeskuntamme kaksimiehisen joukkueen menestyminen Kolmosvisan finaalissa 80-luvun lopulla johti siihen, että Tampereelle perustettiin alaisuudessamme toimiva ensimmäinen maakunnallinen Veljeskunta, K.H.P.V.Tampere. Vuotta myöhemmin lähinnä salolaiset ja turkulaiset aatteen ystävät perustivat K.H.P.V.Salon, ja näiden kahden lisäksi maakunnassa toimii kolme muuta Veljeskuntaa Hämeenlinnassa, Kokkolassa ja Lappeenrannassa.

Vuonna 1986 Veljeskunta rekisteröityi viralliseksi yhdistykseksi, ja kiitos sekä Kianto-suvun että K.H.P.V.-kirjan kustantaneen Otavan, nimeksi muotoutui Ilmari Kiannon Perinneyhdistys K.H.P.V. ry. Samalla valitsimme Manalassa majailevan ikiaikaisen kunniajäsenemme Ilmari Iki-Kiannon lisäksi ensimmäiseksi maanpäälliseksi kunniajäseneksemme sittemmin isänsä seuraan liittyneen, A-sarjan seitsemännen eli Jormo Gabriel Sotavalta Kiannon.

Varsin lähellä kunniajäsenyyttä ovat myös vuodesta 1993 lähtien nimitetyt K.H.P.V.:n Ottopojat, ja niin ikään sekä Suurlähettiläämme että Kunniakonsulimme nauttivat täysivaltaisia Veljeksiä kohtuullisen lievästi suurempaa arvonantoa. Koska K.H.P.V. ei millään muotoa kaihda julkisuutta, vaan sääntöjensä mukaisesti päinvastoin pyrkii hyvänsuopaisella toiminnallaan levittämään kohtuullisuuden aatetta paitsi kotimaassaan, myös maamme rajojen ulkopuolella, uskomme sekä vuosittaisten Ottopoika-nimitystemme että Suurlähettiläs- ja Kunniakonsuli –hierarkiamme tulevina vuosina kattavan koko nykyaikaisen sivilisaation.

 

Kohtuuden oluenjuonnin sanansaattaja, Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta valitsee joka vuosi Ottopojan, jonka pitää olla ehdottomasti kohtuullisen oluenjuonnin ystävä, maineeltaan hyvä tieteen, taiteen tai yhteiskunnan vaikuttaja. Tänä vuonna Ottopojaksi valittiin Sinebrychoffin entinen toimitusjohtaja ja pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja Johan Furuhjelm, joka kiitti Ottopoika-palkinnon tuntuvan Oscar-palkinnolta.  Furuhjelm korosti kiitospuheessaan kohtuullisuuden ja vastuullisuuden keskinäistä yhteyttä sekä toivoi kohtuullista toimintaa hallitukselta myös esimerkiksi alkoholin verotuksessa. Vuoden 2017 Ottopoika näkee veljeskunnan toiminnan tärkeänä, koska kohtuullisuus on hyvän oluenjuonnin avain.

Koko nimeltään Ilmari Kiannon Perinneyhdistys K.H.P.V. ry eli Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta on perustettu 1978 Helsingissä ja pyrkii edistämään kohtuullista oluenjuontia. Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta on valinnut Ottopojan vuodesta 1993 lähtien. Veljeskunnan Ottopoikia ovat olleet mm. Pekka Vennamo, Vexi Salmi, Paavo Lipponen, Kari Lumikero ja Esko Salminen.  Veljeskunnalla on oma marssilaulu, joka kohotettiin myös Ottopojan julkistuskokouksessa!

K.H.P.V Marssi(säv. Jussi Rasinkangas, san. Vexi Salmi)

Ota lohtuus – muista kohtuus

Tissutellen murheet haistuvat

Ota lohtuus – muista kohtuus

Mielialat silloin vaihtuvat

Ota yksi – ota vielä toinen

On harmaa päivä jälleen aurinkoinen

Ota lääkkeeksi ja ota aina lohtuus

 

 

 

K.H.P.V.:n Ottopojat

 

Vuonna 1978 perustettu, kohtuullisten juomatapojen vaalijana tunnettu K.H.P.V. on vuodesta 1993 lähtien nimennyt 25 Ottopoikaa:

2017 Toimitusjohtaja Johan Furuhjelm

2016 Pääjohtaja Erkki Liikanen

2015 Muusikko, taiteilija ja kulttuurin monitoimimies Mauri Antero Numminen

2014 Säveltäjä, kapellimestari, muusikko Leif Segerstam

2013 Ulkomaankirjeenvaihtaja Kari Lumikero

2012 Professori Esko Valtaoja

2011 Kapellimestari, musiikkituottaja Esa Nieminen

2010 Toimittaja Erkki Toivanen

2009 Yrittäjä Harry Harkimo

2008 Kirjailija Jörn Donner

2007 Pastori Mitro Repo

2006 Toimittaja Arto Nyberg

2005 Näyttelijä Esko Salminen

2004 Kirjailija Lasse Lehtinen

2003 Kamarilaulaja Matti Salminen

2002 Pääministeri Paavo Lipponen

2001 Vuorineuvos Tauno Matomäki

2000 Hallituksen puheenjohtaja Yrjö Laakkonen

1999 valtioneuvos Harri Holkeri

1998 Maisteri Kalevi Sorsa

1997 Kirjailija Juhani Mäkelä

1996 Sanataitelija Vexi Salmi

1995 Pääjohtaja Ilkka Suominen

1994 Pääjohtaja Pekka Vennamo

1993 Toimittaja Aarno Laitinen

 

 

Kohtuuden malja
sävel: Montgomeryn veljekset
sanat: Ari Talkamo, Bacchus Magisterum Globus Plexus

Kai tunnette Veljekset Koo-Hoo-Pee-Veen
he kohtuuden maljan aina juo nauttien
on aate heille pyhä
siks' voimissansa yhä
on Veljeskunta jälkeen vuosikymmenien

Tuo hutikka on Veljeksille Koo-Hoo-Pee-Veen
niin tärkeä ja myöskin hyvin riemullinen
ei maljana oo potta
vain lasi se on totta
ja seuransakin aina yhtä kohtuullinen