Isa Asp

Isa Asp -seura ry

 

Perustettu 2004

Kotipaikka Puolanka

Jäsenmäärä 86

 

Yhteystiedot

Isa Asp -seura ry
Siimeksentie 13
89200 Puolanka
 

Seuran pj. Tuulikki Moilanen
Puh: 0400 635 662

moilanen.tuulikki@elisanet.fi

 

Sihteeri Marjatta Jurvelin

Kangaskatu 10 D 23

89200 Puolanka

marjatta.jurvelin@outlook.com

 

Jäsenyhteyshenkilö Leena Jokinen

Aspintie 6, 89200 Puolanka

050 3099718
leena.jokinen@pp9.inet.fi

 

www.isaaspseura.fi

 

 

 

 

 

Isa Asp 4.2.1853 – 12.11.1872

Isa syntyi 4.2.1853 Utajärven Niskan kylän (nykyisin Vaalan puolella) Myllyrannassa rautaruukin kirjuri Jaakko ja Briita Liisa Aspin esikoisena. Kasteessa tyttö sai nimen Loviisa, mutta häntä kutsuttiin myös nimellä Louise.

Isa tutustui Kainuuseen, kun isä toimi myös Suomussalmella Ämmän ja Utajärven Kurimon ruukilla sekä kunnankirjurina Puolangalla, jonne perheen koti pysyvästi sijoittuikin. Erityisesti Puolangan kaunis luonto teki Isaan vaikutuksen ja se näkyy useissa hänen runoissaan.

Isa osallistui kotiopetukseen Suomussalmella Liliuksen ja Puolangalla Thauvònin pappiloissa. Raahessa Isa oli 6-vuotiaana pienten lasten koulussa ja 11-vuotiaana tyttökoulussa. Koulut olivat ruotsinkielisiä.

Elokuussa 1871 Isa hyväksyttiin Jyväskylän seminaariin. Isa syttyi suomen kielen ja suomalaisuuden asialle, vaikka suomeksi kirjoittaminen vaati häneltä uuden runokielen ja ilmaisun opettelua. Isalta pyydettiin juhlarunoja seminaarin isänmaallisiin tilaisuuksiin. Runoissa puhui nuori, kiihkeä Isa, joka puolusti naisen oikeutta hyödyntää rakasta isänmaataan muutenkin kuin arkisella työllä.

Kauneimman ja soljuvimman ilmauksen jo kuoleman kynnyksellä olevan Isa Aspin tunnot saavat Aallon kehtolaulussa, joka lienee tunnetuin hänen runoistaan ja johon on tehty useita kauniita sävellyksiäkin.

Isa Asp on jäänyt kirjallisuuden historiaan maamme ensimmäisenä suomenkielisenä naislyyrikkona. Vaikka Isan elämä päättyi jo 19-vuotiaana, hänen kirjallinen jäämistönsä on laaja. Sitä on taltioitu Jyväskylän yliopiston kirjastoon ja Oulun Maakunta-arkistoon.

Isa Aspista on julkaistu useita elämänkuvauksellisia teoksia ja muita kirjoituksia. Isan sukulainen, taiteilija Marja Merikari-Ketola teki vuonna 1953 Isasta kipsipääveistoksen. Veistoksista toinen on Jyväskylän yliopistossa ja toinen Puolangan kirjaston Isa Asp -salissa.

 

Isa Asp -seura ry

Puolangalla perustettiin keväällä 2004 Kainuun Isa Asp Seura ry, joka jatkoi vuonna 1997 alkaneen Isa Asp -patsastoimikunnan toimintaa. Kuvanveistäjä Niilo Rikulan pronssinen näköispatsas paljastettiin Isa Aspin 130-vuotiskuolinpäivänä 12.11.2002. Patsas on Puolangan kirkkopuistossa.

Vuonna 2014 seuran nimeksi muutettiin Isa Asp -seura ry, mikä kuvaa laajemmin seuran toimintaa. Seura vaalii Isa Aspin perinnettä kainuulaisena ja suomalaisena kulttuurihenkilönä sekä tekee tunnetuksi hänen elämänhistoriaansa ja taltioi hänen tuotantoaan tuleville sukupolville. Isan veljen Jaakko Asp nuoremman rakennuttama Kukkulan talo toimii Isa Asp -seuran kotina Puolangalla.
 
Seuran vuosittaisia tapahtumia Puolangalla

 • 4.2. Isan syntymäpäivänä Kukkulan talossa runo- ja lauluilta
 • Vapunaattona kello 18 Isa Aspin patsaalla lakitustilaisuus
 • 25.8. Loviisan päivän soutu kirkonkylän rannasta Parolaan ja takaisin
 • 12.11. Isan kuolinpäivänä koululaisten kynttiläkulkue Isan patsaalle sekä tutustuminen Kukkulan taloon, Isan tuotantoon ja elämäntarinaan
 • Kesäisin Kukkulan talo avoinna ja siellä voi tutustua Isa Aspin elämäntarinaan, talon historiaan sekä kesänäyttelyyn
 • Seura on mukana mm. kirjallisuusalan messuilla

Seuran myyntiartikkeleita

 • Rauhaton ja vaahtopää. Elämänkertaromaani Isa Aspista. Jaakko Terenttilä, 1951
 • Kohise, villi aalto. Isa Aspin runot. Toivo Hyyryläinen, 2003
 • Kahdeksantoistavuotias sydämeni. Isa Aspin päiväkirjat keväällä 1871. Toivo Hyyryläinen, 2004
 • Perhostanssi. Vertauskuvallinen elämänkertaromaani Isa Aspista. Jaana Janhila, 2005
 • Lastenkutsut. Isa Aspin sadut ja lastenrunot. Toivo Hyyryläinen, 2009
 • T-paitoja, Isa Aspin patsaskuvalla
 • Kuulakärkikyniä, Isa Asp -tekstillä
 • Postikortteja Isan patsaasta, Loviisan soututapahtumasta

 

 

 

Isa Asp -seuran jäsenmaksut ovat vuonna 2021:

vuosijäsen 10 euroa/v, kannattajajäsen 20 euroa/v, ainaisjäsen 100 euroa

Seuran tilinumero on FI2753660720027454

 

 

 

Isa Asp – runoilijan elämä ja käsikirjoitukset –portaali avattu

Tutustu Isan elämään ja käsikirjoituskokoelmaan osoitteessa www.isaasp.fi.

Runoilija Isa Asp (1853–1872) aloitti opinnot Jyväskylän kansakoulunopettajaseminaarissa syksyllä 1871. Jo sitä ennen hän oli kirjoittanut runoja ruotsin kielellä, toimittanut käsinkirjoitettuja lastenlehtiä ja pitänyt ahkerasti päiväkirjaa. Jyväskylän seminaarilla oli merkittävä vaikutus Isa Aspin tuotantoon, sillä opiskeluaika seminaarissa teki hänestä fennomaanin ja häntä pidetään ensimmäisenä suomen kielellä kirjoittaneena naislyyrikkona.

Isa Aspin käsikirjoituskokoelman lahjoitti Isan parhaan ystävän, Sally Thauvónin tytär vuonna 1957 silloiselle Jyväskylän Kasvatusopillisen Korkeakoulun kirjastolle. Se sisältää kirjeenvaihtoa, runojen käsikirjoituksia, päiväkirjoja ja lastenlehtiä.

Kokoelma on nyt digitoitu Jyväskylän yliopiston kirjastossa ja julkaistu verkossa Omeka S-järjestelmän avulla.

Voit tutkia ja selata Isa Aspin eri elämänvaiheisiin liittyviä aineistoja osoitteessa www.isaasp.fi.

Isa Asp -seura ry.

Puolanka

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2021

1. Yleistä

Taustaa

Isa Asp (1853 - 1872) oli ensimmäinen suomenkielinen naislyyrikko ja hänen runonsa, päiväkirjansa, satunsa sekä muu kirjallinen tuotantonsa on arvokasta kulttuuriperintöä nykyisille ja tuleville sukupolville. Isa Asp -seura (ent. Kainuun Isa Asp -seura) on perustettu vuonna 2004 nimikkoseuraksi tukemaan ja säilyttämään suomalaista ja kainuulaista runoutta ja kirjallisuutta. Seura jatkaa vuonna 1997 alkaneen Isa Asp -patsastoimikunnan työtä. Isa Asp syntyi Vaalan, silloin Utajärveen kuuluneen kunnan, Myllyrannassa. Perhe muutti Isan ollessa kolmivuotias Utajärven Kurimon rautaruukkiin ja sieltä Suomussalmen Ämmän ruukkiin. Isa kävi tyttökoulua Raahessa ja oli 14-vuotiaana isänsä taloudenhoitajana Sotkamossa vajaan vuoden. Ämmän ruukin mentyä konkurssiin, perhe osti Puolangalta Parolan maatilan, josta Isa lähti opiskelemaan Jyväskylän seminaariin. Isa kuoli keuhkotautiin 19-vuotiaana ja hänet haudattiin Jyväskylän maalaiskunnan hautausmaahan. Marmorinen hautaristi on kohdannut useita kertoja ilkivaltaa, mutta se on aina palautettu paikoilleen. Hauta on yksi merkittävistä kulttuurihaudoista.

Koronavirus hankaloitti vuoden 2021 toimintaa keväällä ja syksyllä

Kukkulan talon omistaa Puolangan kunta, mutta se on seuran käytössä ja siellä järjestettiin seuran kokouksia ja tapahtumia. Kaikissa seuran tilaisuuksissa esiteltiin Isan elämäntarinaa sekä myytiin kirjallisuutta ja seuran muita artikkeleita. Myös Kukkulan talon historia kiinnosti vierailijoita. Kirjallisuusmatkailuhanke on edelleen työllistänyt seuran jäseniä ja tämän tiimoilta yhteistyö Kainuun kirjallisuusmatkailuun liittyvien seurojen kanssa on ollut vilkasta. Seura kuuluu jäsenenä Suomen Kirjailijanimikkoseuraan (Nimikot) ja Suomen Kotiseutuyhdistykseen.

Tapahtumia ja tilaisuuksia

• Vuoden 2021 aikana on jatkettu osallistumista Spot Lit -hankkeessa. • 22.1.2021 Työstettiin Isan kävelykierroksen ohjelmaa ja lähetettiin se Kainuun liittoon. • 28.1.2021 kirjallisuusmatkailuhankkeen verkkotyöpaja. Miten myymme ja markkinoimme tuotettamme verkossa? • 9.2.2021 kirjallisuusmatkailuhankkeen verkkokoulutus. Digitaalinen tarinakokemus - miten rakennat digitaalisen tarinapolun? • 25.3.2021 kirjallisuusmatkailuhankkeen verkkokoulutus. Kotipesä kuntoon! digitaaliset myyntikanavat - miten hyödynnän digitaalisia kanavia myynnissä? • 8.4.2021 kirjallisuusmatkailuhankkeen verkkokoulutus. Online-myynti - jakelukanavakartta ja myyntikanavat. • 13.4.2021 Kainuun kirjamessujen suunnittelupalaveri. Microsoft Teams kokous. • 27.4.2021 jäsenille on lähetetty jäsenkirje. • 30.4.2021 kello 18.00 Isan patsaan lakitus. • Oilin kyyneleet -kirjaa on työstetty Martti Könkään johdolla. Puolangan kunta on myöntänyt 800 euron kohdeavustuksen kirjan julkaisemiseen. • 1.6.2021 Kukkulan talon ja pihapiirin siivoustalkoot. • 1.6.2021 Touhulan - Menninkäisen päiväkodin 5-6 -vuotiaat vierailivat ja tutustuivat Kukkulan taloon ja sen pihapiirin kasveihin. • 6.6.2021 Kukkulan talon kesän taidenäyttelyn avajaiset. Taidenäyttelyssä esillä Puolangan Suolijärven kylän harrastetaiteilijoiden teoksia. Näyttely avoinna 1.8.2021 saakka. Kesän aikana n. 600 kävijää. • Kesän aikana työllistetty neljä nuorta kukin kahdeksi viikoksi Puolangan kunnan avustuksella • 14.6.2021 Aalto yliopiston tutkijoita haastattelemassa Kukkulan talossa. Kävivät uudelleen syyskuussa. • 24.7.2021 osallistuttu Puokion kesäpäivään "Kulttuuria korkealla". • Leena Jokinen jatkaa kirjan tekemistä Kukkulan talosta • 25.8.2021 Loviisan päivää vietettiin Kukkulassa sateisen, tuulisen ja kylmän sään vuoksi. • 9.9.2021 Puolangan reumaryhmä vieraili Kukkulassa ja Isan kävelypolulla. • Isan kuolinpäivänä 12.11.2021 oli perinteinen kynttiläkulkue koululta patsaalle viidesluokkalaisten kanssa. Patsaalta siirryttiin Kukkulaan, jossa kerrottiin Isasta ja talon historiasta. • Osallistuttu Kuhmossa pidetyille 19. - 20.11.2021 Kainuun ensimmäisille kirjamessuille. • Pidetty yhteyttä kuntaan Kukkulan talon ylläpidosta ja kunnostustarpeista. • Kirjallisuusmatkailuhankkeen tuloksena saatu valmiiksi applikaatio. Visit Puolankaapplikaatiosta löytyy kirjallisuuden matkailupalvelut yhdessä paketissa.

2. Hallinto

Seuran yleinen vuosikokous 10.4.2021 Kukkulan talossa. Hallitus kokoontui 3 kertaa (16.3., 6.10. ja 10.11. ). Lisäksi oli sähköpostiyhteyksiä ja muuta yhteydenpitoa puheenjohtajan, sihteerin ja hallituksen jäsenten kanssa.

Hallituksen kokoonpano vuonna 2021:

Tuulikki Moilanen puheenjohtaja,

rahastonhoitaja Markku Heikkinen

varapuheenjohtaja Marjatta Jurvelin

sihteeri, jäsenrekisterinhoitaja,

tiedottaja Leena Karvonen

jäsen Hannu Heikkinen varajäsen Risto Kärnä

jäsen Hilkka Oikarinen varajäsen Martti Köngäs

jäsen Raija Reinikainen varajäsen Riitta Nykänen

jäsen Liisa Ruonakangas varajäsen Annu Väisänen 

Kotisivujen hoitajana oli Mikko Moilanen. Kirjanpidon ja tilienhoidon hoiti Osuuskunta Puolangan Apupiste Toiminnantarkastajina olivat Petteri Seppänen ja varalla Aila Alasalmi

3. Jäsentilanne 2021

Jäsenmaksun maksaneita vuosijäseniä oli vuoden lopussa 25 henkilöä, ainaisjäseniä 48, kunniajäseniä 8. Kannattajajäseniä ei ollut yhtään. Jäsenmaksun maksaneita ja kunniajäseniä yhteensä 81 henkilöä.

Isa Asp -seura ry. 

Puolanka   

                                   

 

Taiteilija/kuvanveistäjä Niilo Rikulan valmistama Isa Aspin näköispatsas paljastettiin vuonna 2002. Patsas sijaitsee Puolangan keskustassa Kirkkopuistossa.


Vuosittain Isan patsas lakitetaan vappuaattona 30.4. klo 18. Lakituksen jälkeen nautitaan vuonna 1899 Isan veljen, Jaakko Asp nuoremman, rakennuttamassa Kukkulan talossa munkkeja ja simaa sekä kerrotaan Isan elämäntarinaa ja Kukkulan talon vaiheista.

Isan kuolinpäivänä 12.11. kulkee patsaalle koululaisten kynttiläkulkue ja siellä vietetään muisteluhetki.

 

 

AALLON KEHTOLAULU                   

Isa Asp

 

Nuku, nuku aaltonen,

nuku jo!

Tuolla laulaa humisten

kuusisto!

Kehtolaulusi se on –

nuku aalto rauhaton,

nuku jo!

 

Miksi tahdot katsella,

kluinka jo

loukannut on luontoa

turmio!

Kuinka kukat surkastuu,

kuinka tuless´paljastuu

lehdikko?

 

Nuku aalto, vahtopää!

Nuku jo!

Kerran sinun herättää

aurinko.

Senpä sulle, rauhaton,

hellä silloin suotu on

suutelo.

 

Herätessäis heloittaa

kukat jo,

suloisesti tuoksuaa

tuomisto.

Liverrykset lintusten

silloin soi kuin Väinösen

kantelo!

 

Sydän! nuku sinäkin,

nuku jo!

Uni sull´on suloisin

nautinto.

Toivo aikaa armaampaa,

nuku , kunnes lopun saa

taistelo.

LAULAJAN TERVEHDYS

(Laulajas helsning)

Isa Asp

Maasta nyt onnen ikuisen
surujen tuolta puolen,
sydänten uskollisien
terveiset sieltä tuoden.

tulen, on siipi kepeä,
kun laulun maasta lennän,
terveiset ikipyhästä
nyt kertomaan ne ennän.

Olen vain pieni ajatus
aatteiden vilinässä
ja osani on orpous -
harhailen elämässä.

Siskoistani niin kaukana
vain eksysissä kuljen,
pienenä riitasointuna
vain sydämiä suljen.

Ääneni heikko, hiljainen
on taivaan kuorroon nähden,
kun kuuluu laulu taivainen
toiselle puolen tähden.

Runojen näet enkelin
niin kauniin kodin siellä,
enkeli uusin aatoksin
meidänkin kulkee tiellä.

1865

Neiti Iisa Asp'in haudalla

J.H. Erkko 12.11.1872

Tuoll' aina, missä Pohjantulten palo
Yön synkeydeltä rauhan valloittaa,
Siell' yleni se ihmishenki jalo,
Jon ruumista tuo hauta tallentaa.

Siell' yleni hän, siellä syttyi koitto
Sieluunsa Pohjan taivaspaloista,
Ja isänmaalle kunnia ja voitto
Säteili vienosti sen valoista.

Ja siellä hälle sielun hartautta
Herätti salon syvä huokaus;
Siell' antoi rauhan, riemun runsautta
Kotoisen lammen tyyni kirkkaus.

Mut Pohjan tuli, kerta syttyneenä,
Ei rauhaa suo, se tahtoo valaista,
Kun päiväks' yön se näkis muuttuneena,
Silloinpa vasta löytäis lepoa.

Se Pohjan neiden rauhatonna syöksi
Valoa isänmaalle kantamaan,
Se rinnastansa levonlaulut ryösti,
Kamppaavan kosken nosti pauhaamaan.

Vaan taivaan tult' on kauan mahdotonta
Maan lapsen kestää, tomu-asunnon:
Tuo toivon maa, tuo tähtein valtakunta
Taivaisten tulten asuinpaikka on.

Kas sinne Pohjan leimuna myös lenti
Kukinto-ajallansa neitonen;
Tääll' lepää ruumis, siell' on puhdas henki,
Kotoisen lammen tyyntä nauttien.

Jäi laulun ruusut haudalleen ja tänne
Jäi ystävät ja siskot suremaan.
Vaan hautakumpu kuiskaa: Elämänne
valoksi loistakohon synnyinmaan

Isa Asp -seura ry.

Puolanka                                         

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2020

1. Yleistä

Taustaa

Isa Asp (1853 - 1872) oli ensimmäinen suomenkielinen naislyyrikko ja hänen runonsa, päiväkirjansa, satunsa sekä muu kirjallinen tuotantonsa on arvokasta kulttuuriperintöä nykyisille ja tuleville sukupolville. Isa Asp -seura (ent. Kainuun Isa Asp -seura) on perustettu vuonna 2004 nimikkoseuraksi tukemaan ja säilyttämään suomalaista ja kainuulaista runoutta ja kirjallisuutta. Seura jatkaa vuonna 1997 alkaneen Isa Asp -patsastoimikunnan työtä.

Isa Asp syntyi Vaalan, silloin Utajärveen kuuluneen kunnan, Myllyrannassa. Perhe muutti Isan ollessa kolmivuotias Utajärven Kurimon rautaruukkiin ja sieltä Suomussalmen Ämmän ruukkiin. Isa kävi tyttökoulua Raahessa ja oli 14-vuotiaana isänsä taloudenhoitajana Sotkamossa vajaan vuoden. Ämmän ruukin mentyä konkurssiin, perhe osti Puolangalta Parolan maatilan, josta Isa lähti opiskelemaan Jyväskylän seminaariin. Isa kuoli keuhkotautiin 19-vuotiaana ja hänet haudattiin Jyväskylän maalaiskunnan hautausmaahan. Marmorinen hautaristi on kohdannut useita kertoja ilkivaltaa, mutta se on aina palautettu paikoilleen. Hauta on yksi merkittävistä kulttuurihaudoista.                   

Koronavirus hankaloitti vuoden 2020 toimintaa keväällä ja syksyllä

Kukkulan talon omistaa Puolangan kunta, mutta se on seuran käytössä ja siellä järjestettiin seuran kokouksia ja tapahtumia. Kaikissa seuran tilaisuuksissa esiteltiin Isan elämäntarinaa sekä myytiin kirjallisuutta, seuran muita artikkeleita. Myös Kukkulan talon historia kiinnosti vierailijoita. Yllätykseksi ja iloksemme Kauko Sorjonen (säätiö Jyväskylässä) halusi tukea seuraa nuorten työllistämiseksi 1000 eurolla. Seura sai myös lasten lukupiirin järjestämiseksi Kajaven Taustavoimaa -apurahaa 200 euroa, jota ei vielä ole pystytty hyödyntämään Koronan vuoksi. Seuran uudet kotisivut ovat käytössä.

Kirjallisuusmatkailuhanke työllistänyt seuran jäseniä ja tämän tiimoilta yhteistyö Kainuun kirjallisuusmatkailuun liittyvien seurojen kanssa ollut vilkasta.

Seura kuuluu jäsenenä Suomen Kirjailijanimikkoseuraan (Nimikot) ja Suomen Kotiseutuyhdistykseen.

Tapahtumia ja tilaisuuksia

 • 28.1.2020 kirjallisuusmatkailuhankkeen tuotekehityspaja Kajaanissa.
 • 4.2.2020 Isan syntymäpäiväksi kutsuttiin Kukkula-talolle myös yrityksetkirjallisuusmatkailuhankkeen hyödyntämiseksi. Avoimet ovet klo 13-15, kävijöitä 13.
 • 13.2.2020 projektipäällikkö Leena Penttinen tutustumassa seuran toimintaan. Suunniteltiin yhteistyötä.
 • 12.2.2020 Tuula Palovirta tutustumassa Kukkulan taloon ja suunnittelemassa kesän taidenäyttelyä.
 • 26.2.2020 kirjallisuusmatkailuhankkeen tuotteistamistyöpaja Kajaanissa.
 • 30.4.2020 kello 18.00 Isan patsaan lakitus. Ei yleisötapahtumaa.
 • Oilin kyyneleet -kirjaa on työstetty Martti Könkään johdolla.
 • 3.6.2020 Kukkulan talon siivoustalkoot. Matot pesty jo aiemmin.
 • 7.6.2020 Kukkulan talon kesän taidenäyttelyn avajaiset.Taidenäyttelyssä esillä Tuula Palovirran ikonimaalauksia.Näyttely avoinna 2.8.2020 saakka.
 • Neljä nuorta työllistetty kesän aikana kukin kahdeksi viikoksi.
 • 18.8.2020 kutsuttu kulttuuri- ja yritysihmisiä tapaamiseen yhteistyön merkeissä.
 • 20.8.2020 kirjallisuusmatkailuhankkeen tarinallistamistyöpaja Kajaanissa.
 • 22.8.2020 Marko Keränen kuvannut Esa Haverisen kanssa esittelyvideon Isa Asp -kohteista.
 • Kainuun viidestä kirjailijasta tehty yhteinen kirjanmerkki ja kaikista heistä myös yksittäinen kirjanmerkki.
 • Leena Jokinen jatkaa kirjan tekemistä Kukkulan talosta
 • Spot-lit kirjallisuusmatkailupilottien valmennukset jatkuivat syksyllä. Teemana 10.9.2020 Kirjallisuusmatkailun tuotteistaminen ja tuotteemme paketointi. 21.9.2020 Tuotteen testaus ja kumppanuudet. 26.10.2020 Liiketoimintamalli ja hinnoittelu. 12.11.2020 Markkinointi ja erilaiset markkinoinnin kanavat. 2.12.2020 Myynti ja tuotteiden valmistelu myyntikuntoon.
 • 21.9.2020 Pororajan majoituksen ja leirintäalueen kanssa neuvottelu yhteistyöstä.
 • 7.10.2020 testattu Isan kierrosta. Kutsuttu Puolangan Martat ja Isa Asp - seuran jäsenet kävelykierrokselle.
 • Isan kuolinpäivänä 12.11.2020 oli perinteinen kynttiläkulkue koululta patsaalle viidesluokkalaisten kanssa. Patsaalta siirryttiin Kukkulaan, jossa kerrottiin Isasta ja talon historiasta.

2. Hallinto

Seuran yleinen vuosikokous pidettiin vasta 2.9.2020 Kukkulan talossa. Aiemmin sovittu kokous 31.3.2020 peruttiin koronan vuoksi.

Hallitus kokoontui 3 kertaa (3.3., 2.9. ja 3.11. ). Lisäksi oli sähköpostiyhteyksiä ja muuta yhteydenpitoa puheenjohtajan, sihteerin ja hallituksen jäsenten kanssa.

Hallituksen kokoonpano vuonna 2020

Tuulikki Moilanen   puheenjohtaja, rahastonhoitaja

Markku Heikkinen                        varapuheenjohtaja 2.9.2020 alkaen

Marjatta Jurvelin     sihteeri, jäsenrekisterinhoitaja, tiedottaja

Leena Karvonen     jäsen

Risto Kärnä                                  jäsen, varapuheenjohtaja 2.9.2020 saakka

Martti Köngäs                               jäsen

Riitta Nykänen                             jäsen

Hannu Heikkinen    varajäsen

Hilkka Oikarinen     varajäsen

Raija Reinikainen   varajäsen

Liisa Ruonakangas varajäsen

Annu Väisänen       varajäsen

Kotisivujen hoitajina olivat Mikko Moilanen ja Martti Köngäs.

Kirjanpidon ja tilienhoidon hoiti Osuuskunta Puolangan Apupiste

Toiminnantarkastajina olivat Petteri Seppänen ja varalla Aila Alasalmi

3. Jäsentilanne 2020

Vuosijäseniä oli vuoden lopussa 32 henkilöä, ainaisjäseniä 46, kunniajäseniä 8. Kannattajajäseniä ei ollut yhtään. Yhteensä jäseniä oli 86 henkilöä. Vuonna 2020 saatiin uusia jäseniä lisää 5 henkilöä.

Hallitus 16.3.2021