Minna Canth

Minna Canthin seura ry

 

Perustettu 1946

Kotipaikka Helsinki

Jäsenmäärä 160

 

Yhteystiedot

puheenjohtaja Elise Tarkoma
sähköposti: elise.tarkoma@gmail.com

sihteeri Maiju Putkonen
sähköposti: minnatsihteeri.maiju@gmail.com
puh: 050 490 5025

 

Yhdistyksen tarkoituksena on virittää harrastusta Minna Canthin elämäntyötä ja sen tutkimusta kohtaan sekä toimia yhdyssiteenä kirjallisuudesta, taiteesta ja muusta kulttuuripolitiikasta kiinnostuneiden naisten kesken.

Jäseneksi kutsutaan.

 

Elina Hirvonen, Kaisa Tammi-Moilanen ja Tuula Uusi-Hallila saivat Minna Canthin seuran kulttuuripalkinnot

 

Minna Canthin seura on jakanut 70-vuotisjuhlassaan kolme kulttuuripalkintoa. Saajina ovat kirjailija Elina Hirvonen, Vanajan naisvankilan johtaja Kaisa Tammi-Moilanen sekä äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Tuula Uusi-Hallila.

Elina Hirvosen katsottiin kirjoissaan ja kolumneissaan sekä yhteiskunnallisena vaikuttajana nostaneen esille vaikeissa oloissa ja elämäntilanteissa eläviä ihmisiä, etenkin naisia ja nuoria, niin Suomessa kun koko maailmassa.

Kaisa Tammi-Moilanen on vankilanjohtajana osoittanut poikkeuksellista näkemyksellisyyttä paneutuessaan naisvankien olojen kehittämiseen. Hän on myös tuonut teatteria vankilaan.

Tuula Uusi-Hallila on puolestaan äidinkielen, kirjallisuuden ja teatterikasvatuksen opetuksen innostava ja idearikas uudistaja.

Kulttuuripalkinnot jaettiin Helsingissä lauantaina 1. 10. Minna Canthin seuran 70-vuotisjuhlassa. Tunnustukseen kuuluu professori Eila Hiltusen suunnittelema Aale Tynni  -mitali.

Vuonna 1946 perustettu Minna Canthin seura kutsui 70-vuotisjuhlassaan myös kolme kunniajäsentä: pitkäaikaisen sihteerinsä Marjut Paulaharjun sekä aktiiviset jäsenensä Tellervo Krogeruksen ja Leena Löyttyniemen.

Minna Canthin seura 1.10.2016
Minna Canthin seuran kulttuuripalkinnot 2016

 

ELINA HIRVONEN
Kirjailija Elina Hirvonen on rohkeudessaan, monipuolisuudessaan ja taitavuudessaan minnamainen kirjailija. Kirjoissaan ja kolumneissaan sekä aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana Elina Hirvonen nostaa esille vaikeissa oloissa ja elämäntilanteissa elävät kanssaihmiset, erityisesti  naiset  ja nuoret, Suomessa ja maailmanlaajuisesti. Hirvonen on pelkäämätön oikeudenmukaisuuden puolustaja.

KAISA TAMMI-MOILANEN
Kaisa Tammi-Moilanen on vankilanjohtajana osoittanut poikkeuksellista näkemyksellisyyttä paneutuessaan naisvankien olojen kehittämiseen. Hän on muun muassa kiinnittänyt huomiota vankeina olevien naisten asemaan äiteinä ajatuksenaan äidin ja lapsen suhteen suojeleminen vankeusaikanakin.  Aivan erityisen tunnustuksen Kaisa Tammi-Moilanen ansaitsee siitä, että hän on tuonut teatterin vankilaan. Näissä toimissaan Kaisa Tammi-Moilanen on kulkenut Minna Canthin viitoittamaa tietä.

TUULA UUSI-HALLILA
Äidinkielen, kirjallisuuden ja teatterikasvatuksen opetuksen innostava ja idearikas uudistaja, lehtori Tuula Uusi-Hallila on johdattanut monet koululaispolvet kirjallisuuden ja teatterin maailmaan. Hänen laaja kirjallinen toimintansa sisältää oppimateriaaleja, kaunokirjallisia ja tutkimusantologioita sekä kirjailijaelämäkertoja – ja uusia kirjaideoita on kehitteillä jatkuvasti. Tuula Uusi-Hallila toimii aktiivisesti monissa luottamustehtävissä kulttuurin kentällä. Hänen tarmonsa, ehtimisensä ja paneutumisensa kulloinkin käsillä olevaan asiaan ovat vertaansa vailla – kuin Minnalla aikanaan!