Minna Canth

Minna Canthin seura ry

 

Perustettu 1946

Kotipaikka Helsinki

Jäsenmäärä 170

 

Yhteystiedot

puheenjohtaja Laura-Elina Aho
sähköposti: lauraelinaaho@gmail.com

 

sihteeri Maria Sairanen
sähköposti: minnatsihteeri.maria@gmail.com
puh: 040 354 56 95

 

 

Yhdistyksen tarkoituksena on virittää harrastusta Minna Canthin elämäntyötä ja sen tutkimusta kohtaan sekä toimia yhdyssiteenä kirjallisuudesta, taiteesta ja muusta kulttuuripolitiikasta kiinnostuneiden ihmisten kesken.

Jäseneksi kutsutaan.

 

Lisää Tietoa voi lukea verkkosivuiltamme

 minnacanthinseurassa.org
 

Minna Canthin syntymän 180-vuotisjuhlavuoden alkajaisiksi viemme kukkatervehdyksen Kuopion Isolle hautausmaalle, Minnan haudalle, tiistaina 19.3.2024.

Kokoontuminen klo 10:25 Puijonkadun puoleisella portilla.

Tilaisuuden kesto n. 20 min.

Tervetuloa!

Järj. Minna Canth Kuopio ry


Minna Canth (1844 - 1897) oli kirjailija ja suomalaisen teatterin uudistaja. Hän oli myös menestyvä kauppias ja yrittäjä, vahvaääninen journalisti ja vähäosaisten puolustaja. Minna Canth on ainoa nainen, joka on Suomessa saanut oman liputuspäivän (19.3. Minna Canthin ja tasa-arvon päivä).

”Minna Canth on vapauden, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolustaja, jonka ennakkoluuloton, yhteiskunnallisiin epäkohtiin rohkeasti puuttuva ajattelu on esikuvallista ja innoittavaa yhä edelleen. Minulle Minna Canthin elämäntyön merkitys kiteytyy hänen sanoihinsa: ”Ensimmäinen ehto naisen edistymiselle on persoonallinen ja henkinen vapaus. Siihen perustuu kaikki muu.” Nämä viisaat sanat eivät ole päivääkään vanhentuneet. Ne ovat meidän aikamme naiselle yhtä totta kuin Canthin aikalaisille 1800-luvulla.”

– Jenni Haukio, Minna Canth 175-juhlavuoden 2019 suojelija