Minna Canth

Minna Canthin seura ry

 

Perustettu 1946

Kotipaikka Helsinki

Jäsenmäärä 160

 

Yhteystiedot

puheenjohtaja Elise Tarkoma
sähköposti: elise.tarkoma@gmail.com

sihteeri Maiju Putkonen
sähköposti: minnatsihteeri.maiju@gmail.com
puh: 050 490 5025

 

Yhdistyksen tarkoituksena on virittää harrastusta Minna Canthin elämäntyötä ja sen tutkimusta kohtaan sekä toimia yhdyssiteenä kirjallisuudesta, taiteesta ja muusta kulttuuripolitiikasta kiinnostuneiden naisten kesken.

Jäseneksi kutsutaan.

 

Minna Canth 175 vuotta - juhlinta alkakoon!

 

19.3. vietetään Minna Canthin päivää ja juhlinta jatkuu keväälle 2019, kun Canth täyttää 175 vuotta. Me kaikki juhlimme Canthia isoin ja pienin teoin - Canthin teemat ovat mukana yhteiskunnallisessa keskustelussa, uudessa kirjallisuudessa ja hänen yrittäjähenkisyytensä elää uusissa Minna Canth -tuotteissa.

Lisää Tietoa voi lukea verkkosivuiltamme

www.minnacanthinseurassa.com

**
Minna Canth (1844 - 1897) oli kirjailija ja suomalaisen teatterin uudistaja. Hän oli myös menestyvä kauppias ja yrittäjä, vahvaääninen journalisti ja vähäosaisten puolustaja. Minna Canth on ainoa nainen, joka on Suomessa saanut oman liputuspäivän (19.3. Minna Canthin ja tasa-arvon päivä). Keväällä 2019 tulee kuluneeksi 175 vuotta Minna Canthin syntymästä.

”Minna Canth on vapauden, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolustaja, jonka ennakkoluuloton, yhteiskunnallisiin epäkohtiin rohkeasti puuttuva ajattelu on esikuvallista ja innoittavaa yhä edelleen. Minulle Minna Canthin elämäntyön merkitys kiteytyy hänen sanoihinsa: ”Ensimmäinen ehto naisen edistymiselle on persoonallinen ja henkinen vapaus. Siihen perustuu kaikki muu.” Nämä viisaat sanat eivät ole päivääkään vanhentuneet. Ne ovat meidän aikamme naiselle yhtä totta kuin Canthin aikalaisille 1800-luvulla.”

– Jenni Haukio, Minna Canth 175-juhlavuoden 2019 suojelija

Tietoisku Minna Canthista omaan salonkiisi?

Kaipaatko ohjelmanumeroa tilaisuuteesi? Minna Canthin seuran jäsen voi tulla pitämään esityksen Canthista. Esitys voi olla yleisesittely, tai siinä voidaan keskittyä johonkin elämän osa-alueeseen, kuten yrittäjyyteen tai näytelmäkirjallisuuteen.

Inspiroidu Minna Canth -tietopaketistamme ja ole yhteydessä! Lisätitietoja antaa Minna Canthin seuran sihteeri.

 

Mitä Minna tekisi?


Tulevana syksynä toista kertaa jaettava Minna Canth -palkinto annetaan yhteiskuntamme ravistelijalle. Ensimmäinen palkinnon saaja oli piispa emerita Irja Askola.

Tämä Suomen Messusäätiön rahoittama 10 000 euron palkinto myönnetään henkilölle, jonka työ kirjoittajana, yrittäjänä tai yhteiskunnallisena vaikuttajana innostaa rakentamaan yhä parempaa Suomea Minna Canthin rohkeassa hengessä. Minna Canth -palkinto tuo esille merkittävän ja monipuolisen vaikuttajan, joka on ennakkoluulottomasti uuteen tarttuen vaikuttanut kanssaihmisten ajatteluun sekä avannut silmiä ja ovia tulevaisuuteen.
Palkintoraatiin kuuluu edustajia eri järjestöistä, jotka tekevät työtään Minna Canthin ava
Palkinto luovutetaan Helsingin Kirjamessuilla perjantaina 26.10. klo 14.30−15.00 Töölö-lavalamilla urilla: Ensi- ja turvakotien liitosta, Helsinki Missiosta, Suomen Journalistiliitosta, Minna Canthin seurasta, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:stä (SUNKLO), Suomen Kirjailijaliitosta ja Suomen Yrittäjänaisista.
la.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi perusteluineen saa lähettää 15.8. asti palkintoraadin puheenjohtajalle Elise Tarkomalle.

Lisätietoja:
Elise Tarkoma, Minna Canthin seuran puheenjohtaja
Puheenjohtaja, Minna Canth -palkintoraati
elise.tarkoma@gmail.com