Minna Canth

Minna Canthin seura ry

 

Perustettu 1946

Kotipaikka Helsinki

Jäsenmäärä 170

 

Yhteystiedot

puheenjohtaja Hanna Korsberg
sähköposti: hanna.korsberg@helsinki.fi

 

sihteeri Maria Sairanen
sähköposti: minnatsihteeri.maria@gmail.com
puh: 040 354 56 95

 

 

Yhdistyksen tarkoituksena on virittää harrastusta Minna Canthin elämäntyötä ja sen tutkimusta kohtaan sekä toimia yhdyssiteenä kirjallisuudesta, taiteesta ja muusta kulttuuripolitiikasta kiinnostuneiden naisten kesken.

Jäseneksi kutsutaan.

 

Lisää Tietoa voi lukea verkkosivuiltamme

www.minnacanthinseurassa.com
 

 

19.3. vietetään Minna Canthin päivää ja juhlinta jatkuu keväälle 2019, kun Canth täyttää 175 vuotta. Me kaikki juhlimme Canthia isoin ja pienin teoin - Canthin teemat ovat mukana yhteiskunnallisessa keskustelussa, uudessa kirjallisuudessa ja hänen yrittäjähenkisyytensä elää uusissa Minna Canth -tuotteissa.

**
Minna Canth (1844 - 1897) oli kirjailija ja suomalaisen teatterin uudistaja. Hän oli myös menestyvä kauppias ja yrittäjä, vahvaääninen journalisti ja vähäosaisten puolustaja. Minna Canth on ainoa nainen, joka on Suomessa saanut oman liputuspäivän (19.3. Minna Canthin ja tasa-arvon päivä). Keväällä 2019 tulee kuluneeksi 175 vuotta Minna Canthin syntymästä.

”Minna Canth on vapauden, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolustaja, jonka ennakkoluuloton, yhteiskunnallisiin epäkohtiin rohkeasti puuttuva ajattelu on esikuvallista ja innoittavaa yhä edelleen. Minulle Minna Canthin elämäntyön merkitys kiteytyy hänen sanoihinsa: ”Ensimmäinen ehto naisen edistymiselle on persoonallinen ja henkinen vapaus. Siihen perustuu kaikki muu.” Nämä viisaat sanat eivät ole päivääkään vanhentuneet. Ne ovat meidän aikamme naiselle yhtä totta kuin Canthin aikalaisille 1800-luvulla.”

– Jenni Haukio, Minna Canth 175-juhlavuoden 2019 suojelija