Toimintasuunnitelma

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019

 

Huovishuoneen toiminta

Kesäpäivystystä varten rekrytoidaan entiseen tapaan kesätyöntekijä kunnan kautta sekä sunnuntaityöntekijä. Sunnuntaityöntekijää haetaan Sotkamo-lehden ilmoituksen avulla sekä muilla sopivilla tavoilla.

Huovishuone on auki kesällä 18.6.–4.8.2019. Ti–pe klo 12–18, lauantaina klo 12–16 sekä sunnuntaina klo 12–16. Maanantaisin Huovishuone on suljettuna museoiden tapaan, samoin juhannuksen aikaan Huovishuone on suljettu. Sunnuntaityöntekijä työskentelee seitsemänä (7) sunnuntaina 4,5 h/sunnuntai ts. 4 tuntia opastusaikaa ja 0,5 järjestely- ja valmisteluaikaa. Palkkio on 700 € koko kesältä ja talousarvioon varataan hieman enemmän lakisääteisten velvoitteiden yms. hoitamiseksi. Muuhun aikaan Huovishuoneeseen voi tutustua entiseen tapaan sopimalla ajan hallituksen jäsenten kanssa.

Esittelyaineisto

Erilaista esittelyaineistoa on riittävästi. Kehystetään Heikki Kokkoselta saatu hieno valokuva Veikko Huovisesta ja asetetaan se näytteille Huovishuoneessa.

Tapahtumat

Vuosikokous lauantaina 6.4.2019 Sotkamossa Heinämäen kylätalossa sangen lähellä Huovisnäreikköä, pyydetään jäsenistöltä ennakkoilmoittautuminen ruokailun järjestämiseksi. Tilaisuuteen pyydetään kulttuuritoimittaja, kirjailija Eero Marttinen pitämään avauspuheenvuoro.

Tiistaina 7.5.2019 Huoviskävely klo 9.00, lähtöpaikkana Sotkamon Hirviniemellä oleva Havukka-ahon ajattelijan muistomerkki.

Eino Leinon kirjapäivät 13.7.2019 Paltaniemellä, tilaisuuteen pyydetään tohtori Jukka Mustonen esitelmöimään Huovisesta ja terveydestä kirjansa ”Paistettu sipuli auttaa paiseissa” – pohjalta.

Lukijatilaisuus Kuhmon kamarimusiikki-tapahtuman aikaan Kamarimusiikkikeskuksen  Terävässä päässä 14.7.2019, Huovisseuran stipendin saaja Suvi Vänninen pyydetään pitämään esitelmä laatimansa pro gradu-työn pohjalta.

4.10.2019 on kulunut 10 vuotta Veikko Huovisen kuolemasta – haudalla käynti, viedään kukka ja kynttilät.                                      

Tammikuussa v.2020 lukijatilaisuus, paikka ja ajankohta sekä ohjelma päätetään myöhemmin.

Lukupiirit

Seura innostaa jäseniään käynnistämään lukupiirejä ja muita tapaamisia hyvässä Huovishengessä. Lukupiirejä kannustetaan kokemusten vaihtoon ja myös kummeiksi uusille lukupiireillä.  Tampereen  ikoninen lukupiiri jatkaa toimintaansa, Kuhmon lukupiirissä on myös Huovisen teokset jo kertaalleen luettu ja nyt luetaan niiden kirjailijoiden teoksia, joita Huovinen itse luki.

Perinnekeruu

Veikko Huovisen elämäntyöhön liittyvien muistojen ja kirjallisen aineiston keruu Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraan jatkuu, samoin Huoviseen liittyvien lehtileikkeiden kerääminen.

Stipendit

Seuralla on mahdollisuus harkinta mukaan tukea rahalisesti pro gradu- tai väitöskirjatöitä Huovisen tuotannosta. Tutkimusten tekijät esittelevät töidensä tuloksia seuran tilaisuuksissa. Seura jakaa 50 € stipendejä Kainuun lukiossa kevään äidinkielen ylioppilaskirjoituksessa parhaiten menestyneille opiskelijoille.

Muu toiminta

Osallistutaan kansainväliseen kirjallisuusprojektiin nimeltä BLITZ. Projektissa ovat mukana kaikki kainuulaiset kirjailijoiden nimikkoyhdistykset.

Toimintakertomuksessa mainitaan jatkossa hallituksen jäsenten lisäksi myös kunniajäsenet.

         *********