Toimintasuunnitelma

Toimintasuunnitelma 2017

 

Yleistä vuodesta 2017

Seura on valtakunnallinen kirjailija Veikko Huovisen tuotannosta ja kirjailijan elinpiiristä kiinnostuneiden lukijoiden yhdysside. Vuosi 2017 on seuran merkkivuosi:  toukokuussa tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun seura perustettiin kirjailija Veikko Huovisen 80 –vuotispäivän merkeissä ja kunniaksi.  Molempia tasavuosia juhlistetaan vuoden aikana.

Seura pyrkii innostamaan jäsentensä kautta suomalaisia lukuharrastuksen pariin. Jäsenet voivat käyttää puheenjohtajan luvalla seuran nimeä ja logoa omien lukijatapaamisten tai lukupiirien käynnistämiseen.

Juhlavuoden kunniaksi seura julkaisee vuosikokouksen alla FK Kari Vuokareen Huovissanaston ”Marniva mäkipeura”.   Julkaisu on myyntituote, jota myydään Huovishuoneella ja tapahtumissa.

Vuosikokous

Seuran vuosikokous pidetään 13.5. Tampereella Sampolan kirjastossa.

Huovisen työhuone Sotkamossa

Huovishuone Sotkamon Niemeläntiellä on yleisölle avoinna 27.6. – 11.8.  tiistaista perjantaihin kello 
12 – 18, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12 – 15.   Sotkamon kunta palkkaa huoneelle oppaan ja seuran aktiivit talkoilevat sunnuntaipäivien aukiolot.  Huovis –aineiston järjestelyä ja luettelointia jatketaan.   Kesäaukiolojen ulkopuolella pyritään järjestämään tutustumismahdollisuus huoneeseen siitä kiinnostuneille.  

Yhteistyötä Sotkamon muiden kesänähtävyyspaikkojen (Aatos, Makasiinimuseo) kanssa tiivistetään.  

Seuran esittelyaineisto

Seuran teettämiä kahta esitettä on edelleen jaossa: esite Huovisesta ja hänen tuotannostaan sekä esite Huovisen Sotkamosta.   Myös muu Huovisen tuotantoa esittelevä aineisto (tekijä:  Kari Vuokare) on käyttövalmis.  

Seuran järjestämät tapahtumat

Kirjailijan syntymän 90 –vuotismerkkipäivän aamuna 7.5. seura järjestää käynnin Havukka-ahon ajattelijan patsaalle Sotkamossa kunnianosoituksena kirjailijalle ja hänen elämäntyölleen.

Vuosikokouksen yhteydessä Tampereen Sampolan kirjastossa vietetään Huovismatineaa, jonka järjestelyt ja monipuolinen ohjelma ovat seuran tamperelaisten aktiivien harteilla.

Kuhmon Kamarimusiikin avajaispäivänä 9.7. seura järjestää lukijatapaamisen Kamarimusiikkikeskuksen Terävässä päässä.  Tilaisuudessa FK Kari Vuokare esittelee em. julkaisuaan Huovisen käyttämästä sanastosta.  

Kirjailijan syntymän 90 –vuotispäivää juhlitaan Kainuussa, Sotkamossa, 7.10.  yhdessä 70 vuotta täyttävän Sotkamo-Seuran kanssa.  Juhlassa valotetaan erityisesti Huovisen sotkamolaisuutta ja sen ilmenemismuotoja.

Lukupiirit

Seura innostaa jäseniään käynnistämään Huovis-henkisiä lukupiirejä.  Lukupiirejä kannustetaan kokemusten vaihtoon ja myös kummeiksi uusille lukupiireille.  

Perinnekeruu

Seura pitää yllä Veikko Huovisen elämäntyöhön liittyvien muistojen ja kirjallisen aineiston keruuta Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraan.  Myös Huoviseen liittyvien lehtileikkeiden keruu jatkuu.

Stipendit tutkimukseen ja lukiolaisille

Seuralla on mahdollisuus harkintansa mukaan tukea rahallisesti pro gradu – tai väitöskirjatyötä Huovisen tuotannosta.  Tutkimusten tekijät esittelevät töidensä tuloksia seuran tilaisuuksissa.  

Seura jakaa stipendit parhaille äidinkielen aineen kirjoittajille Kainuun lukioissa kevään ylioppilaskirjoituksissa.   Valinta tehdään äidinkielenopettajien suositusten perusteella.

Viestintä

Seura viestii toiminnastaan verkkosivujen, jäsenkirjeiden sekä lehdistötiedotteiden ja lehti-ilmoitusten avulla. Jäseniä hankitaan Huovishuoneella, tapahtumissa ja sähköpostilla. Uusille jäsenille lähetetään tervetuliaiskirje, jossa kerrotaan seuran toimintaperiaatteista ja toiminnasta.

Seuratuotteet

Seura myy kirjoja, kasseja, t-paitoja ja kirjanmerkkejä ja em. omaa julkaisuaan Huovishuoneella ja tapahtumissa.  Myyntituotevalikoimaa uusitaan ja täydennetään vuoden aikana.